Sunt planificate greve în toată Europa, ceea ce demonstrează că întotdeauna merită să verificați înainte de a călători. Unele acțiuni sunt programate pentru a coincide cu Cupa Mondială de Rugby din Franța. 

Greve în Paris în luna septembrie și octombrie

Dacă zborul sau trenul dumneavoastră este anulat sau întârziat, veți avea dreptul la un nou bilet sau la despăgubiri.

Citește și: Pensii septembrie 2023. Pe ce dată vor primi banii pensionarii din România?

În Franța, cel mai mare sindicat al controlorilor de trafic aerian din Franța (SNCTA) a chemat lucrătorii să desfășoare greve la nivel național pe 15 septembrie și 13 octombrie. Prima grevă va coincide cu Cupa Mondială de Rugby, care va atrage mii de oameni în țară. Sindicatul a criticat "tăcerea autorității aviației civile (Direction générale de l'Aviation civile, DGAC)" pe fondul creșterii inflației.

Pe 16 septembrie, controlorii de trafic aerian de pe aeroporturile din Italia vor organiza o grevă de opt ore.

Pe 16 septembrie, controlorii de trafic aerian de pe aeroporturile din Italia vor organiza o grevă de opt ore.

[Sursa foto: PixaBay]

Acțiunea ar putea duce la anularea pe scară largă a zborurilor și ar putea afecta zborurile din alte țări care traversează spațiul aerian francez. Lucrătorii de la metroul din Paris au amenințat cu greva în timpul Cupei Mondiale de Rugby, care se desfășoară până pe 28 octombrie pe Stade de France, Saint-Denis.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În timp ce conductorii de trenuri vor primi o primă ca recunoaștere a serviciilor suplimentare pe care trebuie să le efectueze în timpul evenimentului, personalului din stații nu li s-a oferit un salariu suplimentar. Membrii sindicatului FO-RATP, care îi reprezintă pe angajații din transportul public din Paris, au amenințat că vor ieși în stradă din cauza acestei probleme. Negocierile sunt în curs de desfășurare. 

Lucrătorii din Italia protestează pentru salarii mai mari

Pe 16 septembrie, controlorii de trafic aerian de pe aeroporturile din Italia vor organiza o grevă de opt ore, între orele 10.00 și 18.00. Unele zboruri sunt protejate în timpul grevelor din Italia. Autoritatea aviației civile din Italia (ENAC) va publica o listă cu zborurile sigure cu câteva zile înainte de grevă. Zborurile programate să plece înainte de ora 10.00 și după ora 18.00 nu ar trebui să fie afectate de grevă, deși ar putea exista unele efecte secundare. 

Personalul de curățenie de la aeroportul Luton va intra în grevă timp de patru zile, începând cu 20 septembrie, în cadrul unei dispute legate de salarii

Personalul de curățenie de la aeroportul Luton va intra în grevă timp de patru zile, începând cu 20 septembrie, în cadrul unei dispute legate de salarii

[Sursa foto: PixaBay]

Sindicaliștii din transportul public din Italia plănuiesc, de asemenea, o grevă la nivel național pe 18 septembrie. Greva de 24 de ore pentru salarii ar putea provoca perturbări grave ale serviciilor de metrou, tramvai și autobuz din marile orașe, precum și o creștere a traficului. Vă recomandăm să vă verificați planurile de transport și să acordați timp suplimentar pentru posibilele întârzieri în această zi. 

Citește și: Școlile din Franța trimit acasă zeci de fete musulmane pentru că poartă abaya: ”Laicitatea nu este o constrângere, ci o libertate”

După ce personalul de la sol și muncitorii de pe aeroporturile din Italia au participat la o grevă de 24 de ore pe 8 septembrie, sunt planificate alte acțiuni de grevă pentru sfârșitul lunii. Personalul care se ocupă de bagaje în aeroporturile din întreaga țară va intra în grevă timp de 24 de ore pe 29 septembrie.

Sindicatele cer o mai mare siguranță a locurilor de muncă și creșteri salariale, în contextul creșterii inflației. Nu este încă clar cât de extinsă va fi perturbarea, dar grevele anterioare au dus la perturbări și anulări de zboruri. Autoritatea aviației civile din Italia, ENAC, a asigurat călătorii că zborurile sunt garantate în timpul grevelor între orele 7.00 și 10.00 și între orele 18.00 și 21.00.  

Greve în Londra și Belgia

Personalul de asistență la sol de la Aeroportul Luton a declanșat greve de 24 de ore pe 13 septembrie și 20 septembrie. Potrivit sindicatului Unite, grevele vor cauza "perturbări uriașe" pentru pasagerii Wizz Air. Angajații de la GH London, operatorul de asistență la sol al companiei aeriene, au declanșat greva în semn de protest față de condițiile proaste de muncă și de tratamentul nedrept. 

Citește și: Țara în care profesorii se sinucid din cauza reclamațiilor făcute de părinți. "Tremur când intru la clasă"

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Piloții Ryanair din Belgia vor intra din nou în grevă pe 14-15 septembrie.

Piloții Ryanair din Belgia vor intra din nou în grevă pe 14-15 septembrie.

[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, personalul de curățenie de la aeroportul Luton va intra în grevă timp de patru zile, începând cu 20 septembrie, în cadrul unei dispute legate de salarii, ceea ce "va duce la toalete murdare și la un aeroport neîngrijit", spune Unite. În timp ce muncitorii din parcări angajați de APCOA organizează o grevă de 48 de ore începând cu 20 septembrie. Acest lucru ar putea cauza întârzieri pentru pasagerii care folosesc serviciile de parcare cu valet și pentru autobuzele care transportă de la parcările de autoturisme la terminalul aeroportului.

Piloții Ryanair din Belgia vor intra din nou în grevă pe 14-15 septembrie. Grevele de la aeroportul Charleroi din iulie și august au provocat sute de anulări de zboruri, când două sindicate- CNE și ACV Puls- și sindicatul piloților Beca au intrat în grevă. Precizăm că preavizul de grevă este valabil până în octombrie 2024, membrii sindicatului CNE avertizând că este posibil ca acțiunile sindicale să continue dacă nu se vor face îmbunătățiri în ceea ce privește condițiile de muncă și salariile. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si