O voce blândă, caldă și o personalitate care te fascinează. Asta descoperi odată ce faci cunoștință cu Grigore Leșe, unul dintre cei mai mari rapsozi ai țării noastre.

Pentru artistul a ajuns la venerabila vârstă de 69 de ani, două lucruri sunt cele mai importante de pe lume: fluierele la care cântă și credința pe care o poartă în suflet.

Citește și: VIDEO- Georgiana Lobonț, o artistă complexă. Artista a devenit manechin la o prezentare de modă organizată în Cluj-Napoca

Grigore Leșe, artist: „Este foarte importantă credință. Trebuie să mărturisești credința, nu este de ajuns numai să crezi. Trebuie să mărturisești credință. Asta e foarte important. Oamenii zic că ei cred, dar nu mărturisesc credință.”

Piesele sale vorbesc despre divinitate

În piesele sale, maestrul vorbește frecvent despre legătura cu divinitatea și despre modul în care poate să evolueze un artist atunci când se cunoaște bine pe sine.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Grigore Leșe, artist: „C â nd ești singur poți fi fericit. Se zice că în singurătate Dumnezeu îți acordă întâietate.

Ești în singurătate, în suferință, Dumnezeu este cu tine. Și poți deveni fericit.”

A studiat fagotul, dar marea lui dragoste a fost fluierul. Are o colecție de peste 50 de astfel de instrumente, cu care reușește să creeze adevărate povești nemuritoare pentru publicul său. De altfel, maestrul ale cărui rădăcini sunt bine înfipte în Țara Lăpușului, consideră că orice apariție scenică a sa trebuie să creioneze o poveste.

Grigore Leșe, artist: „Să dezvolți o temă cu caracter estetic și moral. Te duci acolo trebuie să spui o poveste în scenă care să dea efect de sens în planul conceptual al minții.”

Sincer și direct, artistul privește viața ca pe o călătorie metaforică a sufletului, care trece prin mai multe etape până ajunge la dezvoltarea completă.

Grigore Leșe, artist: „Eu pot să spun un singur lucru. Se zici așa că trebuie să pui steagul. Eu am pus steagul. Dacă nu pui steagul înseamnă că nu te-ai ținut de drum.”

Pentru îndrăgitul artist, perioada sărbătorilor se anunță una aglomerată și agitată, cu nenumărate concerte planificate în țară, dar și în străinătate. Totuși, în ciuda agitației, maestrul își dorește să se bucure de tradițiile și obiceiurile zonei natale, alături de familie și cei dragi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si