Grile Admitere Medicină 2022: Cum vor arăta subiectele din acest an? Viitorii studenți se pregătesc de înscrierea la facultățile de medicină din cadrul UMF Bucureşti, UMF Cluj, UMF Târgul Mureş, UMF Iaşi, UMF Craiova şi UMF Sibiu.

Cum vor arăta subiectele de la Admitere Medicină în 2022?

La UMF Bucureşti, înscrierea la examenul de admitere se va desfășura online, în perioada 5-15 iulie 2022.

Candidații își vor încărca dosarul de admitere pe platforma oficială a facultății. 

Admiterea la Medicină 2022 din cadrul UMF București, UMF Cluj, UMF Târgul Mureș, UMF Iași, UMF Craiova și UMF Sibiu va avea loc pe data de 24 iulie 2022.

Examenul va fi cu subiecte tip grilă la toate universitățile de medicină menționate.

Subiectele de la Admitere UMF 2022 vor fi făcute publice duminică, 24 iulie, după încheierea examenelor.

Citeste si: Înscriere Admitere Medicină 2022: Regulamentul oficial

Pentru facultăţile de Medicină şi Medicină Dentară, concursul de admitere include două discipline (Biologia obligatorie şi, la alegere, Fizică sau Chimie) cu un numar de 100 întrebări, dintre care 60 de întrebări pentru proba obligatorie şi 40 de întrebări pentru proba la alegere.

Pe când, la facultatea de Farmacie, concursul de admitere va cuprinde două discipline, și anume Chimia organică obligatorie şi, la alegere, Biologia vegetală sau Anatomia şi Fiziologia omului, având un număr de 100 întrebări din care 60 de întrebări pentru

proba obligatorie și 40 de întrebări pentru proba la alegere.

Iar la facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală la specializarea de Asistenţă Medicală Generală, concursul de admitere include două discipline (Biologia obligatorie şi, la alegere, Fizica sau Chimia) cu un număr total de 80 de întrebări (60 de întrebări pentru proba obligatorie şi 20 de întrebări pentru proba la alegere).

Citeste si: Lista celor mai căutate facultăți din România. Universitățile de stat au scos zeci de mii de locuri pentru absolvenți

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Astfel, pentru restul specializărilor de la FMAM (Tehnică dentară, Balneofiziokinetoterapie şi recuperare) concursul de admitere include Biologia ca disciplină obligatorie, respectiv Fizica sau Chimia ca disciplină la alegere cu un număr de 60 de întrebări dintre care 40 pentru proba obligatorie şi 20 de întrebări pentru proba la alegere.

Cuum se va desfășura examenul de Admitere la Medicină 2022?

Cu o oră înainte de începerea concursului de admitere la medicină, supraveghetorii vor distribui fișele cu întrebări pentru concurs pe cele 4 tipuri. Fiecare candidat trebuie să verifice caietul cu întrebări înainte de a începe examenul.

Mai mult, candidații vor fi responsabili pentru notarea corectă a numărului caietului cu întrebări pentru concurs pe chestionarul de concurs.

De asemenea, cei care nu vor fi prezenţi în sală în momentul deschiderii plicurilor cu caietele cu întrebări nu vor mai avea acces în sala de concurs, așadar vor pierde dreptul de a mai susţine proba scrisă pentru admitere.

În timpul examenului de admitere, candidaţilor le este interzis să consulte alte materiale, să discute cu alţi colegi sau să încerce să copieze. Totodată se va interzice, folosirea de către candidaţi a minicalculatoarelor proprii, a telefoanelor mobile sau a oricăror dispozitive electronice de comunicare.

Iar candidații surprinşi asupra faptului vor fi eliminaţi din examen

Citeste si: Admitere Academia de Poliţie 2022: Ce teste psihologice se dau în acest an?

Materialele documentare, cât și telefoanele mobile ale candidaților vor fi depozitate într-un loc al sălii unde candidaţii nu au acces până la finalul concursului.

Conform regulamentului stabilit, orice tentativă de fraudă care contravine regulilor stabilite ale concursului se soldează cu eliminarea imediată a candidatului din sala de examinare. 

Concursul de admitere la medicină se va desfăşura după un sistem tip grilă al întrebărilor.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Examenul de admitere la medicină va începe din momentul în care în sala de concurs a fost distribuit ultimul caiet cu întrebări pentru concurs. 

Candidații trebuie să știe că durata probei scrise va fi de 2 ore și jumătate în cazul specializărilor Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, 2 ore pentru admiterea la specializarea Asistenţă Medicală Generală şi, respectiv 1 oră şi jumătate pentru celelalte specializări ale F.M.A.M.

După ce  terminat de rezolvat grilele, viitorii studenți vor preda chestionarul de concurs coordonatorului de sală şi semnează în tabelul de predare al acestuia, iar caietul cu întrebări rămâne la candidatul respectiv.

Citeste si: Subiecte Admitere Politehnică 2022: Ce trebuie să înveţe elevii?

Important de menționat este că, nota minimă de admitere la medicină nu poate fi mai mică de 5.

Astfel, lista candidaţilor admişi se va afişa în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut și în limita locurilor finanţate de la buget acordate fiecărei facultăţi în parte. Lista candidaţilor respinşi se afişează în ordine alfabetică.

Rezultatele concursului de admitere devin definitive după soluţionarea contestaţiilor participanților.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si