Close sidebar
Close sidebar

Gunoi, ingropat cu excavatorul in Parcul Natural Apuseni. Edilii, amendati cu 100.000 de lei: "Am găsit doline pline ochi efectiv cu gunoaie. În loc să cureţe zona, au dus gunoaiele în grotele formate

Amenda record pentru o primarie din Bihor, acuzata ca a ingropat gunoaiele in Parcul Natural Apuseni. Edilii din Budureasa trebuie sa plateasca 100.000 de lei pentru ca au ascuns deseurile.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Comisarii Garzii de Mediu au in vizor si alte primarii din zona care ar fi facut la fel. Potrivit digi24.ro, inspectorii au descoperit gunoaiele in urma cu o luna, iar responsabilii au primit termen de 30 de zile ca sa ecologizeze zona.  

„Am rămas neplăcut surprins de ceea ce am găsit în zona şesului Padiş şi nu numai. Am găsit doline pline ochi efectiv cu gunoaie, cu zeci de metri cubi de deşeuri.

În loc să cureţe zona, edilii au dus gunoaiele în grotele formate în calcar ”, spune Robert Szep, comisar general adjunct al Gărzii Naţionale de Mediu.

Autorităţile publice locale care trebuiau să facă ecologizarea respectivă au lucrat un pic pisiceşte, din nefericire, au colectat o mică parte din deşeuri, celelalte au fost acoperite spărgând dolinele, făcând efectiv un dezastru ”, adaugă el.

Reprezentanţii primăriei Budureasa recunosc că au folosit un excavator.
Acum, încearcă să remedieze problema.

„O să punem afişiere, panouri de informare a cetăţenilor să nu se mai arunce deşeuri. O să venim să refacem dolina, cât se poate ”, spune Ionel Lucan, referent în cadrul Primăriei Budureasa.

„Datorită conformaţiei geologice a dolinei, deşeurile nu pot fi scoase cu un utilaj simplu şi astfel cerem ajutorul speologilor ”, spune Agnes Keresytes, comisar în cadrul CGM Alba.


Turiştii sunt revoltaţi de aspectul zonei.

„Toate sentimentele astea le încerci pe rând, şi scârbă, şi greaţă, şi dezamăgire”
, spune un turist.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI