Gustul copilariei. Reteta bunicii pentru cornulete cu rahat
Cati dintre dumneavoastra nu va amintiti de dulcele pe care bunica il facea in bucatarie? Daca va era dor de reteta de odinioara ar fi bine sa luati un pix si o hartie.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
In Maramures gospodinele stiu sa faca cele mai gustoase dulciuri si nu numai. Cat ai clipi, din caietul bunici apar cele mai gutoase retete.
Facem cornulete, asa cum faceam cand eram mici, asa cum facea mama noastra le umplem cu rahat
Prima data faina alba, margarina sau unt, cu ce ne place, doua oua, framantam cu lapte si facem foaia si o intindem cu sucitorul
Dar sa nu mai stam pe ganduri si sa ne apucam de munca, doar nu se fac de unele singure.
Avem faina aici, punem unt sau margarina. Noi folocim margarina, de ce? Daca folosim margarina is mai moi, mai faramicioase, daca folosim unt is mai tari
Se mai adauga un strop de sare, un pic de bicaronat de sodiu, cat sa creasca, cele doua oua si apoi spor la framantat.
Gospodina noastra, ca si orice maramuresanca priceputa, are si ea cateva secrete.