Close sidebar
Close sidebar

Gustul copilariei. Reteta bunicii pentru cornulete cu rahat

Cati dintre dumneavoastra nu va amintiti de dulcele pe care bunica il facea in bucatarie? Daca va era dor de reteta de odinioara ar fi bine sa luati un pix si o hartie.

,


DISTRIBUIE
acest articol

Citeste si: Un iaht plin cu turiști s-a scufundat în Marea Roșie. Sunt 30 de persoane dispărute, iar forțele aeriene militare intervin pentru a găsi supraviețuitori- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: Șeful TikTok este somat să dea explicații în PE despre campania lui Călin Georgescu. "Suntem martorii unui atac împotriva democrației"- antena3.ro

In Maramures gospodinele stiu sa faca cele mai gustoase dulciuri si nu numai. Cat ai clipi, din caietul bunici apar cele mai gutoase retete.

Facem cornulete, asa cum faceam cand eram mici, asa cum facea mama noastra le umplem cu rahat

Prima data faina alba, margarina sau unt, cu ce ne place, doua oua, framantam cu lapte si facem foaia si o intindem cu sucitorul

Dar sa nu mai stam pe ganduri si sa ne apucam de munca, doar nu se fac de unele singure.



Avem faina aici, punem unt sau margarina. Noi folocim margarina, de ce? Daca folosim margarina is mai moi, mai faramicioase, daca folosim unt is mai tari
Se mai adauga un strop de sare, un pic de bicaronat de sodiu, cat sa creasca, cele doua oua si apoi spor la framantat.

Gospodina noastra, ca si orice maramuresanca priceputa, are si ea cateva secrete.


Prima data frecam cu untul sau margarina si pe urma punem lapte, este un secret al gospodinelor.. Acum pot sa pun laptele? Da.. deocamdata destul

Gospodina noastra cunoaste secretul framantatului. Pentru a omogeniza perfect ingredientele trebuie sa pui dragoste si chiar un pic de cantec.

M-o facut mama micuta.. mai dorule dor..numai sa fiu harnicuta, ai dorule dor

Ei su uite asa cum in numai cateva minute aluatul este numai bun de intins.
Se face o patura potrivit de groasa, se taie patrate si se umplu cu ce avem in camara.

Punem un pic de ulei peste tot si pe urma un pic de faina si ata, cat sa nu se lege

Cornuletele se dau la cuptor circa 20 de minute si gata, desertul poate fi gustat. Noi va dorim pofta buna si spor in bucatarie.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI