In Maramures gospodinele stiu sa faca cele mai gustoase dulciuri si nu numai. Cat ai clipi, din caietul bunici apar cele mai gutoase retete.
Facem cornulete, asa cum faceam cand eram mici, asa cum facea mama noastra le umplem cu rahat
Prima data faina alba, margarina sau unt, cu ce ne place, doua oua, framantam cu lapte si facem foaia si o intindem cu sucitorul
Dar sa nu mai stam pe ganduri si sa ne apucam de munca, doar nu se fac de unele singure.
Avem faina aici, punem unt sau margarina. Noi folocim margarina, de ce? Daca folosim margarina is mai moi, mai faramicioase, daca folosim unt is mai tari
Se mai adauga un strop de sare, un pic de bicaronat de sodiu, cat sa creasca, cele doua oua si apoi spor la framantat.
Gospodina noastra, ca si orice maramuresanca priceputa, are si ea cateva secrete.
Prima data frecam cu untul sau margarina si pe urma punem lapte, este un secret al gospodinelor.. Acum pot sa pun laptele? Da.. deocamdata destul
Gospodina noastra cunoaste secretul framantatului. Pentru a omogeniza perfect ingredientele trebuie sa pui dragoste si chiar un pic de cantec.
M-o facut mama micuta.. mai dorule dor..numai sa fiu harnicuta, ai dorule dor
Ei su uite asa cum in numai cateva minute aluatul este numai bun de intins.
Punem un pic de ulei peste tot si pe urma un pic de faina si ata, cat sa nu se lege
Cornuletele se dau la cuptor circa 20 de minute si gata, desertul poate fi gustat. Noi va dorim pofta buna si spor in bucatarie.