Close sidebar
Close sidebar

Guvernul a lansat strategia de dezvoltare economica. Dacian Ciolos: "Am actionat acele butoane care declanseaza, in efect de domino, o serie de alte reforme"

Guvernul a prezentat, marti, la Palatul Parlamentului strategia de dezvoltare economica pe termen mediu si lung "Romania competitiva". Proiectul a fost lansat de cabinetul Ciolos, iar de astazi, se afla in dezbatere publica.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

„Va propunem spre dezbatere si desigur, concretizare in urma acestei dezbateri, proiectul 'Romania competitiva'. Am actionat acele butoane care declanseaza, in efect de domino, o serie de alte reforme, fara de care Romania competitiva nu poate exista. In proiect este inclus si pachetul privind debirocratizarea, care sta la baza unui nou mod de organizare a administratiei, si de asemenea pachetul de achizitii publice, care aduce o noua paradigma", a declarat premierul Dacian Ciolos, la prezentarea proiectului "Romania competitiva".

Totodata, premierul a precizat ca pentru a putea face fata provocarilor, e nevoie de o strategie proprie de dezvoltare, iar acest proiect are scopul de a debloca strategii de dezvoltare.

"Transformarea de care avem nevoie nu este numai una administrativa, ci una mult mai profunda, la nivelul mentalitatilor. Esential pentru succesul acestui demers va fi asumarea de valori si principii comune", a subliniat primul ministru.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

„In ultimele decenii, de cele mai multe ori, strategiile noastre au ramas pe hartie, in mare parte, iar deciziile majore de politica economica au fost luate mai mult sau mai putin sub presiunea diferitelor organisme internationale”, a subliniat Ciolos.

Proiectul „Romania competitiva” contine si pachetul de achizitii publice si cel privind debirocratizarea.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI