Marcel Ciolacu a precizat că se află la Guvern în primă lectură noile grile de salarizare construite împreună cu sindicatele.

"O investiție importantă în Sănătate este cea în capitalul uman, așa cum am făcut și în Educație. Discutăm astăzi, în primă lectură, grilele de salarizare construite, la fel ca și la sănătate, împreună cu sindicatele din domeniul sanitar, de această dată. A dori să le mulțumesc foarte mult liderilor de sindicat care s-au implicat în acest demers", a spus premierul.

Potrivit acestuia, este vorba despre salariile personalului medical, medico-sanitar de specialitate și auxiliar.

'Plecăm de la un principiu clar, acela de a-i plăti corect pe cei care muncesc aproape non-stop în marile spitale ale țării și țin, practic, în spate, întreg sistemul sanitar al României",a mai spus șeful Guvernului.

Citește și: Premierul Ciolacu anunță salariul minim de 1.200 euro în România. "Acolo ne duce salariul minim european"

Noile grile de salarii din sănătate, un mister

Toate proiectele de acte normative care ar putea fi incluse în şedinţa Guvernului României din 28.02.2024 sunt publicate pe site-ul Secretariatului General- mai puțin cel cu salariile medicilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pe site apare doar numele documentului: PROIECT DE ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ privind unele măsuri referitoare la salarizarea personalului din sistemul sanitar, asistență socială și alte sectoare de activitate bugetară.

Potrivit site-ului 360medical.ro, proiectul de OUG a fost negociat în prealabil doar cu una dintre cele două mari federații sindicale din sectorul public de Sănătate – Sanitas.

Prevederile actului normativ rămân încă un mister, în condițiile în care federația Sanitas, se laudă că a “negociat exclusiv” proiectul de ordonanță cu Ministerul Sănătății și refuză să dezvăluie prevederile sale “din respect pentru

partenerii finali de negociere”.

Citește și: Noile grile de salarii din sănătate și asistență socială, așa cum apar în OUG adoptată de Guvern. Protestele continuă în spitale!

O parte dintre sindicate, nemulțumite de creșterea salarială de 15%

Actul normativ a fost anunțat vineri de Sanitas, care s-a lăudat că a “negociat exclusiv” un proiect de ordonanță, însă a precizat că nu îl face public din respect pentru reprezentanții guvernului.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

“Mai mult decât atât, nu l-am făcut public pentru că urmează negocierea finală cu premierul Marcel Ciolacu, negociere în cadrul căreia se va stabili forma finală a ordonanței care prevede creșterile salariale ale angajaților din sănătate și asistență socială”, susținea Sanitas, într-o postare pe Facebook.

În replică, Solidaritatea Sanitară a transmis, tot vineri, că “oferta de creștere (doar) a salariilor de bază cu 15% este insuficientă” și a acuzat guvernul de abuz de putere, deoarece a ales să negocieze doar cu una dintre federațiile sindicale (Sanitas).

“Reprezentativitatea organizațiilor sindicale oferă același tip de legitimitate și protecție a drepturilor sindicatelor precum oferă alegerile pentru politicienii ajunși la putere. Atunci când politicienii au preferințe sindicale le pot manifesta doar în cadrul legal. Cadrul legal nu dă posibilitatea guvernanților de a exclude de la negocieri o federație sindicală, în mod direct sau implicit”, a transmis Solidaritatea Sindicală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si