La o simplă căutare pe site-uri, pare că oricine și-ar permite haine de la branduri cunoscute. Prețurile sunt pentru toate buzunarele, însă cele prea mici n-ar trebui să ne încânte, ci dimpotrivă să ne ridice un semnal de alarmă.
Citește și: VIDEO- Ea a făcut hainele pentru păpușile Barbie. Cum s-a inspirat Carol Spencer pentru ținutele fotomodelelor în miniatură
„Bună ziua, am văzut un anunț cu o pereche de adida Versace, de damă, mai este disponibil anunțul? Cei cu roz? Da, cei cu roz. Ce mărime? 36. Da, sunt. Sunt originali? Nu se menționează asta în anunș. Nu, la banii ăștia nu sunt.” Acesta este un caz fericit în care comerciantul clandestin recunoaște că vinde fake-uri. Însă doar dacă este întrebat.
Cum ne dăm seama că am cumpărat articole vestimentare fake
Așadar, tocmai pentru că astfel de țepe sunt tot mai des întâlnite, specialiștii în domeniu ne învață cum să identificăm hainele și accesoriile contrafăcute.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
„Este o geantă care pare a fi nouă, dar această geantă este de o calitate destul de precară. Deși la prima vedere pare foarte bine făcută, nu se respectă cusăturile, nu se respectă detaliile, primul lucru în momentul în care putem să identificăm un produs care nu este real, sunt cusăturile, chiar dacă produsele sunt făcute handmade trebuie să respecte anumite standarde.”
Cristina deține o consignație în Capitală, unde revinde haine și accesorii de top.
Mai întâi, însă, trebuie să se asigure că acestea sunt originale. În primul rând, trebuie să fim atenți la codul de autenticitate al fiecărui produs.
Cristina Mihalache, manager consignație: „Aici este codul și acest cod o să-l punem într-o aplicație online și vom vedea detalii despre acest produs. Codul de pe geantă îi dăm submit, iar aici apare că produsul face parte din săptămâna 28 din anul 2018 și a fost produs în Franța.”
Chiar românii care își aduc hainele la consignație, pentru a le vinde la mâna a doua, află uneori că produsele lor, pentru care au plătit bani grei, nu sunt de fapt originale.
Cristina Mihalache, manager consignație: „Sunt surprinși pentru că la rândul lor nu știu că aceste produse nu sunt autentice, însă s-a întâmplat de multe ori ca persoanele să știe deja că produsul nu este autentic ,dar acel produs era însoțit de factură și cutie, dar era destul de evident că nu este un produs corect.”
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro
Un studiu recent arată că 72% dintre români sunt nesiguri atunci când vine vorba despre autenticitatea hainelor, în timp ce 18% au declarat că au cumpărat intenționat fake-uri doar să pară că au produse de brand.