La o simplă căutare pe site-uri, pare că oricine și-ar permite haine de la branduri cunoscute. Prețurile sunt pentru toate buzunarele, însă cele prea mici n-ar trebui să ne încânte, ci dimpotrivă să ne ridice un semnal de alarmă.

Citește și: VIDEO- Ea a făcut hainele pentru păpușile Barbie. Cum s-a inspirat Carol Spencer pentru ținutele fotomodelelor în miniatură

„Bună ziua, am văzut un anunț cu o pereche de adida Versace, de damă, mai este disponibil anunțul? Cei cu roz? Da, cei cu roz. Ce mărime? 36. Da, sunt. Sunt originali? Nu se menționează asta în anunș. Nu, la banii ăștia nu sunt.” 

Acesta este un caz fericit în care comerciantul clandestin recunoaște că vinde fake-uri. Însă doar dacă este întrebat.

Cum ne dăm seama că am cumpărat articole vestimentare fake

Așadar, tocmai pentru că astfel de țepe sunt tot mai des întâlnite, specialiștii în domeniu ne învață cum să identificăm hainele și accesoriile contrafăcute.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

„Este o geantă care pare a fi nouă, dar această geantă este de o calitate destul de precară. Deși la prima vedere pare foarte bine făcută, nu se respectă cusăturile, nu se respectă detaliile, primul lucru în momentul în care putem să identificăm un produs care nu este real, sunt cusăturile, chiar dacă produsele sunt făcute handmade trebuie să respecte anumite standarde.”

Cristina deține o consignație în Capitală, unde revinde haine și accesorii de top.

Mai întâi, însă, trebuie să se asigure că acestea sunt originale. În primul rând, trebuie să fim atenți la codul de autenticitate al fiecărui produs.

Cristina Mihalache, manager consignație: „Aici este codul și acest cod o să-l punem într-o aplicație online și vom vedea detalii despre acest produs. Codul de pe geantă îi dăm submit, iar aici apare că produsul face parte din săptămâna 28 din anul 2018 și a fost produs în Franța.”

Chiar românii care își aduc hainele la consignație, pentru a le vinde la mâna a doua, află uneori că produsele lor, pentru care au plătit bani grei, nu sunt de fapt originale.

Cristina Mihalache, manager consignație: „Sunt surprinși pentru că la rândul lor nu știu că aceste produse nu sunt autentice, însă s-a întâmplat de multe ori ca persoanele să știe deja că produsul nu este autentic ,dar acel produs era însoțit de factură și cutie, dar era destul de evident că nu este un produs corect.”

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Un studiu recent arată că 72% dintre români sunt nesiguri atunci când vine vorba despre autenticitatea hainelor, în timp ce 18% au declarat că au cumpărat intenționat fake-uri doar să pară că au produse de brand.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si