Totuși, nu trebuie să privim aceste piese vestimentare doar din perspectiva unor echipamente de lucru, ci lucrurile au evoluat și în această privință. Împreună cu noi vei descoperi informații interesante despre ele, în rândurile de mai jos.
Materiale de cea mai bună calitate
Costumele medicale trebuie să fie confecționate din materiale de cea mai bună calitate, care să le asigure un grad ridicat de confort și protecție.
De aceea, nu este chiar simplu să găsești acele materiale care să se potrivească de minune, care să ofere o libertate în mișcări, rezistență la spălări îndelungate și la temperaturi ridicate și multe altele. Dacă vrei să ai parte de ce e mai bun în acest sens,
halate medicale Lauraolteanu sunt o alegere excelentă. Au parte de o execuție la un înalt nivel calitativ, iar calitățile și proprietățile materialelor utilizate la confecționarea acestora sunt la superlative.
Spre exemplu,
halatele Polar Fleece Laura Olteanu, cu o croiala tip chimono sunt extrem de confortabile și călduroase, fiind perfecte acum în sezonul rece. Atenția la detalii și finisaje au făcut din aceste halate unele chiar elegante, fără însă ca această caracteristică să diminueze celelalte caracteristici ale produsului. Halatele și vestele din fleece sunt ușoare, foarte călduroase, durabile și rezistente, fără să afecteze în vreun fel pielea.
La ce să fii atent când îți alegi materialul pentru halatul medical
Într-adevăr, un halat medical trebuie să fie confecționat din acele materiale care să permită o mai mare libertate de mișcare, să asigure acel confort necesar, dar și să ofere protecția de care este nevoie. În plus, rezistența ridicată este o altă caracteristică de care trebuie să ții cont. Pare destul de dificil, nu? Cel puțin atunci când privești din afară lucrurile.
Specialiștii în domeniu sunt de părere că poliesterul este unul dintre acele materiale care se pretează cel mai bine pentru a confecționa din el costume și halate medicale deoarece este rezistent și se întreține foarte ușor.
O altă alegere foarte populară este și bumbacul, recunoscut pentru flexibilitatea lui mult mai ridicată. O combinație dintre poliester și bumbac pentru halatul tău medical îi va garanta acestuia rezistența și confortul de care ai atât de multă nevoie.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Poate părea oarecum plictisitor că tot amintim de faptul că este nevoie de materiale care să nu îți jeneze mișcările, să îți ofere o deplasare rapidă acolo unde ai nevoie, dar să știi că nu exagerăm deloc. Alte materiale nu sunt chiar atât de potrivite, pentru că îți pot limita mișcările, nu îți oferă protecția necesară și, în plus, nici nu lasă pielea să respire.
Modele și culori pentru halatele medicale
Până nu cu mult timp în urmă, cele mai multe halate sau costume medicale erau albe și cam atât. Din fericire, lucrurile s-au schimbat mult, și acum avem o paletă de culori mult mai bogată. De fapt, important este ca aceste costume medicale și halate să arate pur și simplu impecabil, și mult mai puțin contează culoarea lor. Trebuie să recunoaștem că acel alb imaculat ne inducea și o oarecare teamă și asociam această nuanță cu un act medical, unul care nu este întotdeauna lipsit de un anumit… disconfort sau chiar durere.
În prezent, această libertate din punctul de vedere al culorilor face ca totul să fie oarecum mai suportabil, pentru că personalul medical pare mai uman, mai aproape de pacienți în acest fel.
Evident, există și multe clinici, spitale sau alte unități sanitare unde poate exista un anumit cod vestimentar, dar până și aici s-a renunțat la acel alb complet.
Halate și costume personalizate
În afară de mărime, culoare și materialul folosit la confecționarea halatelor și costumelor medicale, acestea pot fi personalizate și în alt mod. Există varianta de a opta pentru mâneci scurte sau lungi, cu guler rotund, revers au tunica, închidere cu capse, fermoare sau nasturi, unul sau mai multe buzunare și multe altele. Lucrurile au evoluat destul de mult și aici, ca peste tot de altfel!
Ce culori trebuie evitate la costumele medicale
Chiar dacă există o mai mare libertate a culorilor pentru halatele sau costumele medicale, există și unele nuanțe care ar trebui evitate, și pe care ți le prezentăm și noi.
În mod surprinzător, albul nu este neapărat o culoare care sugerează puritate și curățenie, ci se pare că ar cauza pacienților migrene ușoare sau chiar încordări musculare. Roșu, după cum probabil ți-ai dat seama, ne amintește de culoarea sângelui, și de aceea ar trebui înlocuit cu alte nuanțe, cum ar fi vișiniu sau chiar roz. Deși multă lume prefer galbenul, considerându-l a fi o culoare optimistă, ar duce însă și la o creștere a ritmului cardiac al pacienților, așa că mai bine renunță la el. Nici culorile mai sobre, precum negru sau maro nu sunt pe lista celor permise.
Alege mereu calitatea!
Până la urmă, atunci când vine vorba despre costumele și halatele medicale, nu este atât de important codul culorilor, ci calitatea materialelor din care sunt confecționate, precum și atenția la detalii. De aceea, optează mereu doar pentru ce este mai bun, pentru a avea parte de confort sporit, protecție și siguranță în utilizare!
Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro