Close sidebar
Close sidebar

Haos în Capitală. Unul dintre sectoare trece la restricții dure, fără acordul prefecturii

Mutare surprinzătoare de ultima oră a controversatului primar din sectorul 5 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone. Au fost anunțate noi restricții aplicabile de joi, 25 martie, doar în sectorul pe care îl administrează. Asta în condițiile în care măsurile nu au fost discutate și cu Prefectura Capitalei, iar prefectul Alin Stoica a precizat că joi vor fi luate o serie de măsuri care vor fi aplicate unitar la nivelul Bucureștiului, ideal și într-o parte a județului Ilfov.

Razvan Ilie,

Sectorul 5, decizie singulară: Sâmbătă-duminică: mallurile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 şi 15.00.

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Noi restricţii au fost anunţate miercuri în sectorul 5 din Capitală. Primăria condusă de Cristian Popescu Piedone nu a așteptat o decizie unitară pentru toată Capitala și a impus propriile reguli, pe baza principiului autonomiei locale.

Programul mall-urilor, va fi redus în sectorul 5 al Capitalei, începând de joi, 25 martie. Pe lângă mall-uri, această decizie include și hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc.

Citeste si: Carantină prelungită în Timișoara pentru alte 7 zile

Restricții dure în weekend

Măsura închiderii mall-urilor și marilor magazine la ora 19.00 va fi în vigoare până în 11 aprilie, de luni până vineri.

În weekend, restricțiile sunt și mai dure.

Sâmbătă-duminică: mallurile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 şi 15.00.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Pieţele agroalimentare se vor închide la ora 17.00 în timpul săptămânii, iar sâmbăta şi duminica la ora 15.00.

Pandemia nu poate fi oprită doar într-un sector. Cristian Popescu Piedone anunță măsuri locale, în ciuda solicitărilor de la nivel central

Citeste si: O nouă variantă de coronavirus, cu dublă mutație, a fost descoperită în India

Ce se întâmplă cu școlile din Sectorul 5

Programul farmaciilor din sectorul condus de primarul Piedone nu va fi afectat. Acestea vor funcționa după programul normal, iar farmaciile non-stop vor avea în continuare program 24 din 24.

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.

„În privința cursurilor școlare, Primăria Sectorului 5 va asigura în continuare produsele necesare pentru limitarea răspândirii COVID-19, și anume: măști de protecție pentru elevi și profesori și dezinfectanți.

Primăria nu poate dispune suspendarea cursurilor, acest lucru intrând în atribuțiile Inspectoratului Școlar al Municipiului București. Poliția Locală a Sectorului 5 va efectua verificări pe raza sectorului pentru a se asigura că agenții economici respectă măsurile incluse în dispoziția emisă de Primarul Sectorului 5. Cei care nu vor duce la îndeplinire normele impuse prin această dispoziție vor avea autorizație de funcționare suspendată și vor fi sancționați conform legii”, se arată în comunicatul primăriei.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: Ce se întâmplă cu slujba de Paște? Au voie credincioşii să meargă la biserică? Iohannis face anunţul momentului

Prefectul Capitalei vrea măsuri unitare pentru București și Ilfov

Prefectul Capitalei a anunțat ulterior într-o declarație de presă că legalitatea deciziei luate la nivelul sectorului 5 urmează a fi analizată.

Întrebat dacă fiecare sector al Capitalei va lua decizii separat, prefectul Alin Stoica a declarat: „Nu, nu. Nu va lua fiecare sector decizii separate. După cum v-am spus, noi așteptăm în cursul zilei de mâine să se ia decizii la nivel guvernamental, prin Hotărâre de Guvern, și la nivel de CNSU niște decizii, pe care noi le vom implementa imediat”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI