Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - HARTĂ - Vortex polar peste România. ANM: „Cod portocaliu și Cod galben de ninsori si viscol”

Iarna revine în România. ANM a transmis noi modificări ale codurilor de ninsori și viscol. Cum va fi vremea zilele acestea?

Estera Maria,

HARTĂ - Vortex polar peste România. ANM: „Cod portocaliu și Cod galben de ninsori si viscol”

[Sursa foto: iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Meteorologii au actualizat avertizările meteo de Cod portocaliu și Cod galben de lapoviță, ninsori și viscol

Vremea se înrăutățește în următoarea perioadă.

Citește și: Vremea rea a creat probleme

HARTĂ- Vortex polar peste România. ANM: „Cod portocaliu și Cod galben de ninsori si viscol”

[Sursa foto: ANM]

Cod portocaliu de viscol și ninsori

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo de Cod portocaliu de viscol și ninsori abundente în Carpaţii Meridionali şi Orientali, valabilă de marţi, 3 aprilie, de la ora 10:30, până miercuri, 5 aprilie, la ora 14:00.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Meteorologii spun că stratul de zăpadă se va depune consistent, în special la altiduni mai mari de 1400 m, în zonele avertizate. Vântul va avea intensificări de 55- 60 de km/h și vor fi perioade în care va fi viscol și vizibilitate scăzută.

Citește și: VIDEO/ FOTO- Trafic blocat pe DN1 ȘI DN73A din cauza ninsorilor abundente

Județele vizate sunt Caraș Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Bacău, Harghita, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava.

Cod galben de vânt și ninsori

ANM a prelungit avertizarea meteo de Cod galben de vânt puternic și ninsori, care este valabilă de marți, 3 aprilie, de la ora 10:30, până miercuri, 5 aprilie, la ora 14:00.

Citește și: VIDEO/ FOTO- Codul galben de vreme rea a făcut ravagii în Capitală

Vântul va avea intensificări temporare în Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia și Moldova unde rafalele vor depăși 55- 65 km/h și pe arii restrânse 70- 75 km/h.

La munte, în Transilvania și local în Maramureș vor fi precipitații, dar vor fi și ninsori, temporar viscolite și se va depune strat de zăpadă.

Citește și: VIDEO- Infecțiile respiratorii și virozele sunt la ordinea zilei din cauza schimbărilor de temperatură

În restul țării local și temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, sub formă de ploaie în sud și sud-est și mixte în rest. În vest, vântul va avea intensificări de scurtă durată.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI