"Am fost hărțuită sexual de șeful meu cu e-mailuri codate". Mesajele citite în tribunal i-au făcut să râdă pe judecători
O angajată din domeniul IT și-a dat în judecată șeful pentru hărțuire sexuală după ce a crezut că prin folosirea sintagmelor „xx”, „yy” și „????” într-un e-mail în care cerea mai multe informații, el urmărea să-i ceară să întrețină relații sexuale.
Karina Gasparova, angajata unei firme londoneze, a depus plângere împotriva șefilor săi pentru hărțuire sexuală, discriminare și concediere pe nedrept, potrivit BBC News .
Femeia a mai susținut că atunci când șeful său, Alexander Goulandris, a redenumit un fișier de lucru cu inițialele sale „ajg”, a fost o abreviere pentru „A Jumbo Genital”.
Tribunalul pentru ocuparea forței de muncă din cadrul Tribunalului Central din Londra a declarat că percepția Karinei Gasparova asupra evenimentelor a fost „denaturată”, iar cererea sa de acționare în judecată a fost respinsă.
Gasparova a fost manager de proiect în cadrul biroului londonez al unei companii care furnizează soluții comerciale paperless.
Femeia a crezut că șeful „încearca să flirteze cu ea” atunci când discuta despre afaceri în cadrul convorbirilor de serviciu și a susținut că se uita la ea.
Aluzii la săruturi sau mesaje de business?
De asemenea, Gasparova a argumentat că în corespondența prin e-mail, superiorul ei și-a exprimat dorința de a „angaja în acte sexuale”.
Prezentat ca dovadă la tribunal, mail-ul șefului a fost analizat de instanță și a fost considerat ca inofensiv:
„Puteți, vă rog, să completați următoarele: Soluția pe care o folosim în prezent de companiile xx Agris și liniile yy Barge în transporturile de porumb, în fluxurile sud-nord, ajunge în???? căi navigabile.
De asemenea, îmi puteți aminti care va fi soldul și data aproximativă a lansării. Mulțumiri".
Karina Gasparova, care s-a reprezentat singură în proces, a argumentat că „xx” se referă la săruturi, „yy” la contact sexual și „????” ca o modalitate codificată de a întreba „când ar fi gata” să se angajeze în acte sexuale.
Dar completul tribunalului a spus că este o „cerere autentică de informații” și nu implică nicio natură sexuală.
Femeia l-a mai acuzat pe șef că i-a adresat salutul „o seară plăcută” cu ceea ce doamna Gasparova a descris drept „o voce atrăgătoare”.
Ea a mai susținut că el i-a atins în mod deliberat mâna când a întins mâna după un mouse de computer.
Femeia concediată, obligată să plătească despăgubiri de 5000 de lire sterline
Tribunalul a considerat că niciunul dintre incidente nu are natură sexuală, iar cererea angajatei de acționare în judecată a șefului a fost respinsă.
Pretențiile Karinei Gasparova de hărțuire sexuală, discriminare și concediere abuzivă au fost respinse și ea a fost obligată să plătească costuri de 5.000 de lire sterline către compania de documente electronice.