Suntem în plin sezon cald, fiind unul dintre cei mai călduroși ani din toate timpurile, astfel că soluțiile de răcorire a organismului și hidratarea sunt esențiale în lupta cu multele grade din termometre.

Consumul de lichide fiind esențial în această perioadă, mai ales dacă ne petrecem timpul în încăperi călduroase ori în bătaia soarelui, prin oraș sau la plajă.

Citește și: VIDEO Codul roșu de caniculă se extinde. ANM anunță temperaturi și de 42 de grade. Zonele vizate

Ceai

Ceai

[Sursa foto: Freepik]

Trei modalități sănătoase în lupta cu căldura 

În acest context, oricât am credea că sucurile ori alcoolul sunt și ele o metodă de hidratare, ei bine, nu este chiar așa.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Cătălin a căzut 300 de metri în gol pe Munții Bucegi! Cum s-a întâmplat tragedia?!- wowbiz.ro

Citeste si: Atac mafiot într-o staţiune din Grecia plină de români. Mai mulți oameni au fost împușcați, iar turiștii au intrat în panică- antena3.ro

În zilele toride, precum cele pe care le traversăm acum, specialiștii ne recomandă hidratarea  și răcorirea cu apă și ceaiuri.

Există trei tipuri de ceaiuri naturale care ne ajută în lupta cu gradele din termometre. Ele ne potolesc setea, ne dau o senzație de răcorire instant și sunt și bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, deci, ne ajută în a ne menține sănătoși.

Ceai

Ceai

[Sursa foto: Freepik]

Citește și: VIDEO Canicula produce pene de curent. Sute de astfel de incidente s-au produs la nivel național

Așadar, începem lista cu ceaiul de busuioc, extrem de puternic ca aromă, dar și benefic pe timp de caniculă. Pe lângă beneficiile aduse organismului, ceaiul de busuioc și ține țânțarii departe.

De asemenea, ceaiul verde este și el recomandat pe timp de vară, fiind un antioxidant excelent.

Consumul de ceai verde cald poate stimula transpirația, fiind un pas recomandat în răcorirea organismului. Plus că, ceaiul verde te și ajută să te relaxezi și să scapi de stresul cotidian, fiind bogat în teanină. Însă, trebuie precizat faptul că ceaiul verde poate provoca și insomnii, dacă este consumat în exces ori după ora 16:00.

Și nu în ultimul rând, ceaiul de fructe de pădure este recomandat și el când temperaturile din termometre sunt extrem de ridicate. Și asta pentru că aromele dulci și fructate ajută la răcorirea corpului, fiind și o băutură bogată în vitamine și antioxidanți, care contribuie, nu doar la hidratarea corpului, ci și la întărirea sistemului imunitar.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si