Este prima reacţie a Beijingului după măsurile anunţate vineri de liderul de la Casa Albă. Aceasta survine în contextul puternicelor tensiuni bilaterale în jurul pandemiei COVID-19, a situaţiei musulmanilor uiguri din nord-vestul Chinei şi a comerţului bilateral.

Ce mesaj a transmis Donald Trump?

Într-o declaraţie pe un ton ferm, Donald Trump a anunţat că SUA suspendă intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor chinezi care prezintă un "risc" potenţial pentru securitatea ţării.

De asemenea, miliardarul republican a cerut administraţiei sale să pună capăt măsurilor comerciale preferenţiale acordate Hong Kong-ului, pentru a denunţa o lege controversată privind securitatea naţională impusă de Beijing în teritoriul său autonom.

În plus, Donald Trump le-a cerut colaboratorilor săi să ancheteze asupra companiilor chineze listate în SUA.

"Orice afirmaţii sau acţiuni care dăunează intereselor Chinei se vor lovi de un contraatac ferm", a declarat Zhao Lijian, purtător de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, scrie agerpres.ro

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Hong Kong: China promite un ''contraatac'' după anunţurile lui Trump
Hong Kong: China promite un ''contraatac'' după anunţurile lui Trump

Citeste si: China anunţă că ar putea pune piaţă un vaccin împotriva SARS-Cov-2 până la sfârşitul anului

"China cere SUA să remedieze imediat aceste erori şi să renunţe la mentalitatea lor de Război Rece", a subliniat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Climatul este unul exploziv între Beijing şi Washington de câteva luni de zile, administraţia Trump acuzând cu regularitate guvernului chinez că a favorizat răspândirea pe planetă a noului coronavirus, notează AFP.

Citeste si: VIDEO| Zile negre în America: Cele mai mari proteste din ultimii 50 de ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si