Printre multe altele, eficiența unui site web este data și de calitatea găzduirii de care are parte, fiind integrate numeroase sisteme de comandă, control, protecție și așa mai departe. De asemenea, exista diverse tipuri de astfel de servicii precum și de servere pe care pot fi găzduite datele, precum servere shared, VPS și dedicate, fiecare având propriile avantaje dar și dezavantaje.

Primele și cele mai slabe calitativ am putea spune, sunt serverele „shared”.

Principiul acestora este de a pune la dispoziția unei persoane un spatitu virtual dar și resurse virtuale pe care să le împartă cu alti utilizatori din acel spatiu. Astfel, cel ce ar un site mai mare vă ocupa și un spațiu mai mare și astfel, ceilalți ar putea avea probleme în ceea ce privește viteza de încărcare și de procesare. Este însă o soluție mai ieftină și în cele mai mult cazuri, suficienta pentru site-urile de mici dimensiuni. Iar pentru că în ziua de azi toți furnizorii profesionali de servicii de găzduire web folosesc suport SSD M.2 sau Nvme, care este practic un alt model de SSD doar că funcționează pe alt principiu, vitezele de încărcare sunt mult mai mari indiferent de tipul de server ales.

Citeste si: Mai multe familii în pericol, după ce un bărbat s-a răzbunat pe soție

Pe lângă serverele „shared” mai exista și cel de tip VPS, prescurtate de la Virtual Private Space sau în romana, Spatiu Virtual Privat. Că și în cazul celorlalte servere, acestea le pun la dispoziție utilizatorilor un spatiu virtual pe care îl împart cu alti utilizatori. Diferență în acest caz este accea că fiecare utilizator are un spatiu propriu al sau și astfel, nu vă putea depăși limitele impuse însă nici alti utilizatori nu vor avea acces la resursel altora.
Acest spațiu, alături de o configurație hardware și una software sunt stabilite încă de la indeceput însă poți fi modificate în timp, dacă ste nevoie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Serverele VPS sunt cele mai întâlnite și mai utilizate în momentul de fata, fiind perfecte pentru site-uri și aplicații de dimensiuni mici și medii. Acestea le oferă utilizatorilor acces la practic un sistem de operare, o configurație și spațiu de stocare prin care pot instala numeroase aplicații web, în funcție de dimensiunile și cerințele acestora. De la o firma la alta, multe tipuri de servere VPS pot fi adaptate exact după cerințele clienților. Acest aspect este important mai ales pentru afaceri, unde un site trebuie să funcționeze mereu așa cum trebuie.

Citeste si: Accident cumplit pe o șosea din România. Doi bărbați și patru răniți după ce o autoutilitară s-a izbit de un camion oprit

Cel mai important aspect în cadrul oricărui serviciu de găzduire și totodată, pentru orice site, oricât de mic sau de important, este uptime-ul, care face referire la statusul online al acestuia.

Nu este plăcut pentru nimeni, nici pentru cei ce-l administrează dar nici pentru cei ce navighează pe acesta, că site-ul să fie offline, adică să aibă down time. Iar în cadrul companiilor mari acest lucru conduce mereu chiar și la pierderi financiare și de alta natura.

Să nu uitam totuși și de al treilea tip de server menționat, cel dedicat. Acesta oferă acces direct la spațiul fizic. Practic, un utilizator, un client al unui furnizor, vă avea acces la propriul spatiu pe un hard disk precum și la configurație dedicata, nu virtuala. Acest tip de server est dedicat pentru entități foarte mari și are de asemenea și un preț pe măsură, lunar, desigur, sau anual. Că și serverele VPS, și cele dedicate sunt realizate după anumite specificații încă de la început însă pot fi modificate cu ușurință atunci când se dorește, că de exemplu alocarea de spatiu de stocare suplimentar, procesoare, memorii RÂM sau grafice mai bune și așa mai departe.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Exista de asemenea și noțiunea de server VPS dedicat, unde, pentru un client este alocat un spatiu personal pe un anumit server, unde acesta vă avea acces la toate funcțiile necesare pentru a-și manageria complet domeniul sau domeniile web găzduite în acest spatiu. Cea mai simpla, rapida și sigura modalitate prin care un server poate fi manageriat și rulat la capacitate maxima este prin a alege serviciile unei persoane cu experiență. În multe cazuri, furnizorii de servicii de hosting pot pune la dispoziția clienților și angajați care să se ocupe cu gestionarea unui server, de orice tip. Prin comunicarea cu clientul, specialistul vă face fară întârziere modificările necesare astfel încât, clientul că salva timp dar și bani, așa cum am spus despre companii în special.

Companiile foarte mari pot deține servere de găzduire proprii însă asta se întâmplă numai în puține cazuri, și la noi în tara dar și în alte tari, fiind nevoie de o întreagă echipă care să se ocupe de acestea și totodată, investiții majore și în configurațiile necesare. Iar daca acestea nu pot fi recuperate în timp, alegerea mai bună este oferită de serviciile de găzduire oferite de furnizori. Mulți oferă nu doar configurații și echipamente de ultimă generație dar și oferte speciale și reduceri pentru pachetele de hosting disponibile astfel încât clienții să se poată bucura pe deplin de cele mai bune soluții online pentru afacerile lor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si