Anchetatorii paranormali ar fi auzit o „fantomă” spunând „suntem prieteni?” în înregistrarea audio făcută într-un hotel bântuit vechi de 500 de ani.

Citește și: "Orașul fantomă" din Anglia, unde casele se vând cu 5.700 euro. Este un "paradis de liniște" la malul mării

Vocea fantomei ar fi fost recepționată într-un "spirit box" sau cutie a spiritelor, un aparat specific al investigatorilor de fenomene paranormale.

Citește și: VIDEO. "Fantoma unei fetițe" care aleargă la marginea pădurii, surprinsă întâmplător de o dronă. "Este înfricoșător ce se vede"

Se spune că Castelul Bromwich Hall din Birmingham, construit între 1557 și 1585, este casa a numeroase fantome- așa că a devenit, desigur, a fost o alegere evidentă pentru vânătorii de fantome de la "Afterlife Paranormal".

Puteți vedea imagini ale incidentului mai jos. Ei au petrecut noaptea la castel și susțin că au reușit să înregistreze  filmări cu fantome, inclusiv una care „poartă o rochie”.

Vânătoare de fantome în castelul vechi de 500 de ani

Afterlife Paranormal a înregistrat, de asemenea, o ușă care aparent se deschide la comandă, potrivit ladbible.com

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Unul dintre investigatorii britanici a spus pentru Birmingham Mail: „Am avut ușa care se deschidea singură în sala de ședințe. Am experimentat cu ușa, pentru că, am închis ușa și am mers în jurul terenului timp de 40 de minute pentru a vedea dacă ușa s-a deschis, pentru a vedea dacă era vânt sau ceva, dar ușa era încă închisă când ne-am întors.”

În filmările surprinse de cameră, se aude o voce venind de la un dispozitiv cunoscut sub numele de „cutie de spirite” care întreabă: „Suntem prieteni?”

Citește și: Misterul "Triunghiul Bermudelor", rezolvat. Un savant știe de ce dispar vase și avioane în „Triunghiul Diavolului”

În clip, Charlie Harker, în vârstă de 58 de ani din Walsall, i-a răspuns spiritului: "Suntem prieteni? Da, suntem prieteni, de aceea vreau să deschizi ușa din nou. Încerc să fiu prietenul tău".

Câteva clipe mai târziu, o ușă începe să se deschidă- aparent de la sine- în timp ce Charlie poate fi auzit spunând: „Cum am spus „Vreau să fiu prietenul tău”, ușa s-a deschis. Ce naiba? Mulțumesc.”

Ce este un "spirit box"

O cutie de spirit este un dispozitiv despre care se spune că colectează fenomene electronice de voce (EVP) și le traduce în cuvinte- oferind unui spirit șansa de a „vorbi”.

„Am avut un EVP interesant care spunea „Teresa”, a continuat Charlie. „Într-o cameră, scria numele meu, Charlie. Nu scria de fapt Charlie, ci „Char... lie” (Charlie minte).

Vorbea în engleză, dar suna ca cineva cu accent. „Al doilea EVP pe care l-am primit a spus „Teresa”, ceea ce suna ca o voce mai tânără decât celalaltă”, mai spune expertul în fenomene paranormale.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Imagini filmate în hotelul bântuit

Charlie consideră că prima voce pe care a auzit-o ar putea aparține unei foste locatare numită Lady Ida, în timp ce a doua ar fi aparținut unei femei pe nume Catherine Arden.

„Cu siguranță s-a întâmplat ceva acolo. Știu că clădirea datează din secolul al XVI-lea, dar nu mă așteptam să se întâmple nimic. Am mai fost în astfel de clădiri și nu s-a întâmplat nimic. Acel loc a fost activ în noaptea aceea, era viu. Lady Ida a locuit acolo destul de mult timp și cred că unul dintre spirite trebuie să fie ea", a explicat detectivul de fantome.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si