În funcție de bugetul de care dispui și de performanțele pe care le cauți, găsești laptopuri ieftine noi cu prețuri pornind de la câteva sute de lei. Evident, sunt suficiente modele de laptopuri care ajung și la zeci de mii de lei, dar nu despre ele vom discuta aici.

Așadar, ai nevoi de un laptop și cauți laptopuri ieftine. Ce anume trebuie să cauți, totuși, la un laptop, pentru a fi sigur că obții maximul de performanță într-un preț mic? În articolul de față vei afla câteva secrete care te vor ajuta să îți găsești laptopul

perfect.

Atunci când cauți laptopuri ieftine, bineînțeles că nu ne gândim la laptopuri de gaming sau laptopuri ultra-profesionale. Nu! Vorbim de laptopuri pentru editare, browsing, consum multimedia etc. Adică despre lucrurile pe care le fac cei mai mulți oameni pe laptopurile lor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Dimensiunea ecranului afectează prețul final al laptopului. Dacă îți dorești un laptop care să nu îți afecteze semnificativ bugetul, o diagonală de aproximativ 15” este cea pe care o cauți. Este cea mai comună dimensiune, deci și cea mai ușor de fabricat și de asamblat. Dacă ții neapărat să ai un laptop mai compact, de exemplu un ultrabook, o diagonală de 13.3” este cea mai indicată.

Ține totuși cont că această clasă de laptop este mai costisitoare. Singurul mod în care te poți încadra într-un buget cât mai mic este să cauți un model la categoria de Resigilate sau să îți încerci norocul pe piața second hand.

Deși în ziua de azi capacitatea de stocare a hard disk-ului nu mai este un argument atât de important (la urma urmei, cine mai ține sute de GB de muzică sau filme pe calculator, când există platforme de streaming filme și muzică, precum Netflix, HBO Go, Spotify etc?), aceasta afectează în continuare prețul unui laptop.

Ca să fii sigur că vei avea parte de laptopuri ieftine, dar performante, ține cont de capacitatea de stocare și încearcă să te orientezi spre modelele de 256 GB de spațiu pe hard disk. Îți va fi mai mult decât suficient. Iar termenul de „hard disk” este unul relativ, întrucât stocarea pe care ar trebui să o alegi, de fapt, este cea de tip Solid State. Aceasta este mult mai rapidă și îți va transforma radical laptopul.

La fel ca în exemplul diagonalei, dacă un laptop cu soluție de stocare SSD este în afara bugetului tău, aruncă o privire peste Resigilate sau peste modelele pe site-urile de anunțuri second-hand. Dacă alegi totuși un laptop cu stocare HDD, cel mai probabil acesta poate fi înlocuit ulterior cu un SSD intern. Partea bună este că aceste soluții de sstocare au devenit tot mai ieftine în ultima perioadă. De exemplu, un SSD de 240 GB costă aproximativ 160 de lei.

În fine, altă metodă de „vânare” laptopuri ieftine este să fii pe fază în perioada campaniilor de reducere ale retailerilor online, precum eMAG, Cel sau PC Garage. Din când în când, aceștia vor reduce mai multe modele ceva mai vechi, pentru a face loc în stoc modelelor nou apărute. Aceasta este ocazia pe care o cauți, întrucât vei putea beneficia de reduceri chiar și de până la 40-50% la laptopuri ieftine.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Așadar, un buget limitat nu trebuie să ducă la alegerea unui laptop cu performanțe slabe. Cu puțin timp dedicat cercetării, următorul tău laptop poate fi unul care te va ține ani buni. Browsing, editarea documentelor, urmărirea filmelor și a serialelor preferate, chiar și editarea ocazională a fotografiilor, dar și câte o sesiune de jocuri light sunt acum posibile cu laptopuri la prețuri care anterior erau rezervate doar modelelor foarte slabe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si