În unele zone din ţară a nins deja, deşi este de abia octombrie. Iată prognoza meteo pentru iarna 2020-2021!

Iarna cucerește Munții Făgăraș

La munte, anotimpurile par să nu-și mai urmeze cursul firesc și după doar o lună de toamnă, iarna cucerește Munții Făgăraș. Ninsoarea zdravănă care a căzut aseară a înghețat- peste noapte- stratul gros de zăpadă- primul din acest sezon rece.

Pe lumină, soarele n-a mai ieșit din nori așa că omătul scârțâie sub tălpile salvamontiștilor.

Cum va fi iarna 2020-2021?
Iarna 2020-2021

Pe Transalpina viscoleşte ca în plină iarnă

Pe Transalpina- acolo unde în urmă cu 3 zile- cădeau primii fulgi, a fost viscol în toată regula. Să nu ne mire, ne transmit meteorologii, care au emis pentru jumătate de țară, coduri de vreme rea. În centrul și vestul țării, vor cădea ploi abundente care pe alocuri se vor transforma în ninsoare.

Cum va fi iarna 2020-2021? Anunţul făcut de meteorologi

Cu toate acestea, meteorologul Roxana Bojariu a declarat că cel mai probabil vom avea parte de ierni din ce în ce mai calde, însă cu episoade de viscol şi temperaturi scăzute.

„Nu se poate exclude apariția unor ierni reci, dar cel mai probabil este să avem ierni din ce în ce mai calde, cu episoade de viscol, temperaturi foarte scăzute.

Chiar dacă vom vorbi despre episoade extreme scurte, impactul lor poate fi semnficativ.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Ședință de criză la PNL. Fotografia momentului cu Nicolae Ciucă și liderii liberali- antena3.ro

Citeste si: LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024, turul 1- prezență, declarații. MAI: Nu au fost înregistrate incidente grave- wowbiz.ro

Nu trebuie neglijate fenomenele extreme atunci când vorbim despre încălzirea globală. Într-o iarnă caldă, este de ajuns un episod foarte scurt de viscol, care poate da peste cap întreaga economie.

Este probabil să avem ierni geroase, dar șansele sunt mult mai mici față de acum 20-40-60 de ani", a declarat Roxana Bojariu, potrivit B1.ro.

2020 ar putea fi  cel mai călduros din istorie

„Anul 2020 ar putea să detroneze anul 2016 ca cel mai călduros an începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, de când avem observații sistematice la nivel global și putem spune, de asemenea, că acest lucru s-ar putea petrece în condițiile în care în Pacificul Tropical avem o fază negativă, nu pozitivă, ca în cazul anului 2016.

Nu este încă sigur, dar așa cum a pornit anul 2020, în orice caz e fie pe poziția 1, fie pe poziția 2(...) Încălzirea globală își spune și mai mult cuvântul în 2020, față de anul 2016", a mai spus meteorologul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si