Echipa medicală a secţiei de ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi a luptat 80 de zile alături de o pacientă în vârstă de 49 de ani pentru a o salva.

Femeia suferă de o afecţiune nervoasă cronică şi a avut nevoie timp de 80 de zile de ventilaţie mecanică. În tot acest timp, atât cadrele medicale, cât şi pacienta au depus toate eforturile pentru a învinge boala.

Citeste si: Schimbarea orei 2020. Cum se modifică ceasurile în această noapte

„Medicii secţiei ATI au învins!”

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iaşi spun astfel că „medicii secţiei ATI au învins!”. După atât de mult timp petrecut pe patul de la ATI, pacienta s-a putut bucura, cu ajutorul cadrelor medicale de la Iaşi, de câteva momente petrecute afară.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„După două luni şi jumătate petrecute pe patul de spital de la terapie intensivă, pacienta a fost scoasă de către cadrele medicale în curtea spitalului pentru a-i readuce zâmbetul pe buze”, spun reprezentanţii unităţii medicale.

Virgil Musta îi sfătuiește pe românii cu simptome ușoare de COVID-19 când ar trebui să meargă la spital

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență, în ședința de joi, 22 octombrie, aceasta prevede că atât pacienții cu forme ușoare ale COVID-19, cât și cei asimptomatici să fie monitorizați la domiciliu de medicii de familie, astfel încât unitățile sanitare să aibă locuri suficiente pentru pacienții grav bolnavi.

În funcție de gravitatea situației, pacientul poate fi trimis acasă sau poate ajunge într-un spital nivel 1 sau într-una dintre unitățile suport COVID-19. Medicul de familie își poate da seama dacă pacientul respiră greu sau sacadat”, susține șeful secției Boli Infecțioase a Spitalului Victor Babeș din Timișoara”, a declarat medicul Virgil Musta.

Sursa: Adevarul.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si