Problemele copilului au apărut în urmă cu o săptămână

  Părinții au fost conviși că cel mic s-a îmbolnăvit de varicelă, după ce în urmă cu o săptămână au început să apară primele bubițe pe corpul acestuia. La o zi distanță, erupția a început să se dezvolte, motiv pentru care părinții au mers cu cel mic la medicul de familie.

Medicul i-a dat diagnosticul: varicelă

  După ce a primit diagnosticul, Ianis a fost tratat, însă starea de sănătate a copilului se agrava pe zi ce trece.

Un băiețel de 7 ani a murit pe patul de spital, fiind diagnosticat cu varicelă. Medicii, trași la răspundere de părinții copilului
Ianis, un copil de numai 7 ani din Pașcani, județul Iași, s-a stins din viață pe patul de spital după ce fusese diagnosticat cu varicelă, potrivit Ziarul de Iași. Revoltați peste măsură, părinții cer socoteală cadrelor medicale.

A urmat coșmarul părinților

  Văzând că cel mic nu dă semne de însănătoșire, părinții au apelat la 112. S-au lovit și aici de o altă problemă, cea a indiferenței dispecerului: deși părinții au precizat că băiețelul se află în stare gravă, serviciile medicale nu au părut tocmai convinse de acest lucru.

„Ambulanţa a făcut un kilometru în 17 minute până a ajuns la noi cu girofarurile stinse şi oprind la semafor la culoarea roşie. Aşa li s-a transmis, că nu e o urgenţă. Înregistra­rea poate dovedi cât de disperaţi eram la telefon. Între timp, Ianis era aproape inconştient, şi a fost pus la oxigen“ a povestit Popoaia, tatăl adoptiv al copilului, pentru ziaruldeiasi.ro.

Citeste si: Dumitru Cuc, unul dintre cei mai mari antrenori de lupte din istorie, s-a stins din viață

Citeste si: Alertă în Alba Iulia. O fetiță de 11 ani a dispărut fără urmă

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Incident șocant în Galați. O tânără s-a aruncat dintr-un tren aflat în mers

Problemele au continuat și la spital

  Într-un final, părinții au ajuns cu cel mic la Spitalul Municipal Pașcani, acolo unde băiatul a putut vorbi doar câteva minute cu medicii în timp ce aceștia îi administrau o perfuzie și o pastilă. La scurt timp, Ianis și-a pierdut cunoștința. Părinții copilului aruncă vină pe medicii despre care spun că au apelat la metode clasice pentru resuscitare, deoarece defribilatorul era la parter, iar băiatul era la etajul 5 al spitalului.

„L-au resuscitat un sfert de oră, douzeci de minute, până au cărat aparatura de la parter până la etajul 5. Îmi pare rău că nu am putut să filmez cum cărau în braţe asistentele tuburile de oxigen şi defibrilatorul, ajungând în 40 de minute. E ceva de neimaginat. Cu toate astea, l-au resuscitat doar apăsând pe pieptul lui“, a completat Adrian Popoaia pentru sursa citată.

4 medici au încercat să îl resusciteze

Părinții spun că medicul primar în cadrul secţiei de Pediatrie a Spitalului Municipal Paşcani era depășit de situație. A solicitat ajutor din partea altor 4 cadre medicale, care timp de 2 ore i-au făcut copilului manevre de resuscitare.

Fără succes, însă… după câteva momente, Ianis a decedat.

Cazul a ajuns în instanță dar și la Direcția de Sănătate Publică Iași

Părinții lui Ianis sunt hotărâți să dea în judecată medicii în care au avut încredere.

„Noi, din păcate, nu mai rezolvăm nimic, copilul nu se mai întoarce, dar să nu mai păţească cineva la fel din cauza incompetenţei nenorociţilor din sismemul medical din România“, a spus Adrian Popoaia, tatăl adoptiv al lui Ianis.

Totodată, medicii de la Spitalul Municipal Pașcani i-au pus băiatului diagnosticul de meningococemie, un microb care a făcut ca sângele să îi inunde plămânii micuțului.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Dosarul decesului lui Ianis a ajuns și în atenția Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi. Potrivit analizelor DSP, copilul nu ar fi suferit de meningococemie.

„Noi am recoltat probe în momentul în care s-a făcut şi necropsia de la Institutul de Medicină Legală. Problemele sunt analizate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi. În momentul de faţă, din rezultatele pe care le avem, putem spune că nu este o meningococemie. Deocamdată, la examenul pe lamă, au fost depistaţi bacili gram-pozitivi – stafilococ, streptococ…vom vedea. Analizele au trecut în etapa a doua, aceea de identificare prin cultură. Noi suspicionăm un şoc toxico-septic, dar mâine vom avea rezultatele finale”, a declarat Liviu Stafie, directorul DSP Iaşi, pentru Adevărul.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si