Ce este un implant dentar și care sunt etapele tratamentului?

Implantul este o piesă de forma unui mic șurub, realizată din titan, zirconiu, tantal sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman. Ea ține locul rădăcinii dintelui pierdut și susține o lucrare fixă definitivă, care arată și se comportă, în toate privințele, la fel ca un dinte natural.

Pentru a beneficia de acest tratament revoluționar, pacienții care și-au pierdut unul sau mai mulți dinți trebuie să treacă prin mai multe etape, după cum urmează:

  • etapa de pregătire constă în efectuarea consultației inițiale, inclusiv prin intermediul unor radiografii și al computerului tomograf. În acest fel, se realizează măsurători precise și este apreciată starea generală de sănătate a pacientului. Uneori, se recomandă inclusiv efectuarea unor analize de laborator;
  • etapa chirurgicală constă în inserarea propriu-zisă a șurubului în osul maxilar sau mandibular. Această procedură durează aproximativ o jumătate de oră, timp în care pacientul este anesteziat, astfel încât nu resimte nici cea mai mică senzație de durere;
  • ulterior, se așteaptă între 2 și 6 luni, timpul necesar pentru ca un implant dentar de la Dental Premier să se prindă sau să se sudeze în os. Acesta este deci intervalul de timp de acomodare cu organismul. Procesul este cunoscut sub denumirea de „osteointegrare“;
  • cea din urmă etapă este cea protetică. Mai întâi se realizează o mică incizie în dreptul șurubului și se montează un conformator gingival, care permite vindecarea estetică a gingiei. Apoi este montat un bont de transfer, cu care se ia amprenta pentru lucrarea finală, realizată în laboratorul de tehnică dentară.
    În final, dinții ficși definitivi sunt fixați prin cimentare sau înșurubare și urmează să își îndeplinească în mod eficient funcțiile pe durata mai multor decenii, posibil chiar pentru întreaga viață.

implant dentar

Care sunt beneficiile implantului dentar

Beneficiile oferite de un implant dentar

Din punct de vedere al stării de sănătate, tratamentul se remarcă prin eliminarea mai multor riscuri serioase. De exemplu, dacă intervenția este realizată la timp, nu se mai produce fenomenul nedorit al migrației dentare, care constă în deplasarea, cu efecte negative, a dinților învecinați cu spațiul gol.

În paralel, este stopat și procesul dăunător al tasării oaselor maxilar și mandibular, provocată de faptul că pe ele nu se mai aplică presiunea normală în timpul mușcării și mestecării alimentelor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Este redus în mod semnificativ și riscul de apariție a cariilor dentare și a bolii parodontale, care reprezintă două dintre afecțiunile întâlnite cel mai frecvent, la pacienți de toate vârstele din lumea întreagă.

Din punct de vedere estetic, pacienții nu mai trebuie să se teamă că vor lăsa o impresie neplăcută dacă vor vorbi sau vor zâmbi în public. Încrederea lor în sine crește considerabil, cu efecte pozitive asupra vieții sociale. Chiar și planul profesional are de câștigat, pentru cei care lucrează în domeniul relațiilor cu publicul.

Astfel, după numai 2 până la 6 luni necesare acomodării unui implant dentar cu organismul, urmează să te bucuri de numeroase avantaje pe termen lung și foarte lung!

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si