Cercetatorii au aflat ca numai 14% dintre utilizatorii aplicatiilor de mesagerie stiu ca activeze corect sistemul criptare, astfel incat conservatiile lor sa nu poata fi citite de

altii.

In cele mai multe cazuri, hackerii pot intercepta foarte usor mesajele, fara ca persoana care le trimite sau destinataroul lor sa afle ce s-a intamplat.

Studiul a fost realizat de Elham Vaziripour, doctorand la Universitatea Brigham Young si a vizat aplicatiile Viber, Facebook Messenger si WhatsApp, scrie Daily Mail.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In cazul Facebook Messenger, aplicatia nu asigura automat criptarea mesajelor, iar utilizatorii trebuie sa o seteze singuri.
Viber si WhatsApp au un sistem automat de criptare end-to-end, iar utilizatorii se considera in siguranta.

In realitate insa, pentru ca mesajele sa fie cu adevarat protejate utilizatorul trebuie sa foloseasca o "ceremonie de autentificare".

Prin aceasta, el se asigura ca ia legatura doar cu persoana cu care vrea sa discute, fiind imposibil ca altcineva sa le intercepteze discutia.

Fara aceste setari insa, pe care putini le fac, un hacker poate decripta usor un mesaj trimis unei persoane din lista de prieteni.

Citeste mai mult pe yoda.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si