Sigur, convenabil și economic, asigură plăcerea maximă a dușului sau băii în cadă, protejandu-vă în același timp pe dumneavoastră și familia dumneavoastră de riscul  de opărire, dar ajută și la economisirea apei. 

Iată cum poți economisi bani pe apa consumată cu bateria din baie

Iată cum poți economisi bani pe apa consumată cu bateria din baie

Ce este o baterie termostatică de duș care reduce cheltuielile cu apa? 

O baterie termostatată menține o temperatură exactă a apei pe toată durata dușului fără să trebuiască să faci modificări permanent.

Datorită eficienței lor, costul unei baterii termostatică de duș se va amortiza într-o perioadă scurtă de timp. Te protejează de orice schimbare bruscă în alimentarea cu apă a dușului, așa că, chiar dacă cineva dă drumul la apă de toaletă sau deschide robinetul din bucătărie, temperatura dușului tău va rămâne aceeași. 

Citește și: Cum poți obține mai mult spațiu în interiorul casei

Cum funcționează o baterie termostatată

Bateria termostatată amestecă apa caldă și rece la temperatura preselectată și reacționează instantaneu la orice modificare a presiunii sau a temperaturii sursei de apă prin ajustarea amestecului de apă caldă și rece. Dacă există o defecțiune în alimentarea cu apă rece, supapa termostatică se va închide automat. 

Citește și: Uniclean – aliat de încredere pentru o curățenie ideală

Care sunt beneficiile acestor baterii

Siguranță – Temperatura apei preselectată rămâne constantă pe toată durata dușului, deci nu există riscul de opărire din cauza creșterii bruște a temperaturii și nici șocuri surprinzătoare în cazul în care temperatura scade. Tehnologiile noi de exemplu asigură că suprafața exterioară nu este niciodată prea fierbinte la atingere. 

Comoditate – Bateriile  termostatate vor menține temperatura apei preselectată, lăsându-vă să vă relaxați și să vă bucurați de duș.

Dacă doriți să opriți apa (de exemplu, șamponarea părului), termostatul va găsi automat exact aceeași temperatură atunci când reporniți curgerea. 

Economie – Instalați o baterie termostatică și puteți economisi apă și energie. Datorită eficienței lor, costul unei baterii termostatică de duș se va amortiza într-o perioadă scurtă de timp. Utilizați contorul de economisire a apei  pentru a afla cât de mult puteți economisi. 

Bateriile termostatate sunt proiectate având în vedere cel mai sensibil termometru din lume: pielea ta. 

Citește și: 4 elemente de care să ții cont atunci când redecorezi casa

Fabricate din materiale de cea mai înaltă calitate, termostatatele dispun de tehnologii de vârf în industrie pentru a asigura siguranță și confort maxim la duș. Sunt disponibile o serie de stiluri pentru a se potrivi cerințelor dvs. de proiectare și instalare. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Este foarte important ca în fiecare moment al zilei să încercam să nu risipim apa pe care o folosim. Un început foarte bun ar fi să închidem robinetul atunci când ne spălăm pe dinți, deoarece se consumă foarte multă apă care nu se utilizează. Sau să preferăm dușurile în loc de băile lungi. 

Citește și: Ce corpuri de iluminat să alegi pentru casa ta

Iată cum poți economisi bani pe apa consumată cu bateria din baie

Iată cum poți economisi bani pe apa consumată cu bateria din baie

Design și încredere 

Caracteristicile de siguranță a termostatelor vă permite să setați o temperatură maximă a apei de 38° C pentru a preveni opărirea. 

Acest lucru înseamnă că bateria are integrată funcția de economisire a apei, jetul apei fiind o combinație între apă și aer, reușind să dea jetul la aceeași intensitate, însă cu mult mai puțină apă. 

Citește și: Piatra naturală- TOP 5 alegeri inspirate pentru casa ta

Cele mai utilizate tehnologii pentru economisirea apei au fost gândite în așa fel încât să protejeze natura: 

Limitarea debitului de apa cu până la 68% 

Adăugarea unui buton prin care se poate schimba debitul apei în funcție de necesități 

Îmbinarea aerului cu apa pentru a nu afecta puterea jetului, însă apa utilizată este mai puțină (de limitare a debitului cu aerator) 

Posibilitatea setării apei la o anumită temperatură la un anumit debit constant 

Citește și: Sfaturi pentru amenajarea unei băi lungi și înguste

Economisiți apa, economisiți și energie! 

De ce este atât de important să economisim apa? Doar 3% din apa planetei este potabilă, ceea ce înseamnă că fiecare picătură de apă contează. Însă totul se reflectă ca într-un cerc, schimbarea trebuie să vină din mai multe părți: întâi să protejăm natura, să eliminăm plasticul, deoarece apa trebuie să rămână curată, nepoluantă, pentru a se putea transforma în apa potabilă. Trebuie să avem grijă de mediul înconjurător, pentru că așa cum avem noi grijă de el, așa ne răsplătește și el pe noi înapoi. 

Deci să devenim Eco Friendly –  să alegem un consum mai mic de apă și cu ajutorul bateriilor din casa noastră 

Știați că aceste tipuri de baterii au un sistem de mixare a apei cu aerul

Astfel fluiditatea și debitul apei sunt modificate în așa fel încât să se economisească mai multă apă. Datorită acestui fenomen picăturile apei vor fi mai soft, se vor simți ca o ploaie caldă de vară. Vă propunem un exercițiu de imaginație: cât durează în mod normal să setați temperatura potrivită la duș de exemplu? Bateriilor termostatate le ia câteva secunde. 

Citește și: Ce trebuie să aveți în vedere atunci când vă reamenajați baia

Cele mai multe au incorporate un sistem care nu lasă să curgă mai mult de câțiva litri/ minut, ceea ce înseamnă că sunt și baterii inteligente și reușesc să împartă debitul în așa fel încât să rămână constant, dar și să vă ajute pe dumneavoastră să aveți un duș liniștit, fără fluctuații. 

Citeste si: Cum s-a descurcat Serghei Mizil la școală? „Tata era al doilea după Ceaușescu. Făceam ce voiam, veneam când voiam.”- kfetele.ro

Citeste si: Autoritățile din Arad, puse în alertă de o copilă de 11 ani. A sunat la 112 și a reclamat că e răpită de fostul soț și ținută într-un beci. Cum au identificat-o polițiștii- radioimpuls.ro

Trebuie să fiți foarte atenți când alegeți bateria termostatată pentru baia dumneavoastră deoarece unele baterii se pot încălzi foarte tare dacă sunt setate la o temperatură mai ridicată, de aceea noi recomandăm să achiziționați o baterie care are funcționalitatea care să nu ardă la atingere, astfel încât acest tip de baterii se răcesc automat. 

Dacă îți dorești un termostat cu instalare ascunsă care să-ți permită ajustarea temperaturii, să fie perfect din punct de vedere calitate- preț, să aibă un design inovativ și să fie și eco friendly? 

Citește și: De ce trebuie să ții cont cont atunci când amenajezi o baie de dimensiuni mari

Pe lângă setarea temperaturii apei, puteți seta și limita debitului de apă. În mod normal, atunci când facem un duș, nu avem nevoie de 100% din debitul de apă și este o bătaie de cap să reglam debitul de fiecare dată. Din acest motiv, acest lucru este super convenabil, deoarece controlul se va opri la jumătate la un punct prestabilit. 

Aceste baterii și dușuri sunt echipate cu tehnologii moderne care reduce consumul de apă cu până la 60%. 

Astfel, veți reduce și consumul de apă caldă, ceea ce este rândul său vă v-a economisi consumul de energie și v-a reduce factura la lumină. 

Cu mai puține emisii de dioxid de carbon, robinetele și dușurile cu termostat oferă soluții pentru o baie ecologică, eficientă din punct de vedere al costurilor și eficiente din punct de vedere energetic. 

Citește și: Amenajarea băii. Idei și sfaturi utile

Motivul investiției în produse de baie de calitate este că oferă multe beneficii pe termen lung. Gândiți-vă la alegerea robinetelor și a dușurilor de calitate slabă. În câteva luni, vă veți confrunta cu probleme de scurgere sau rugină și va trebui să suportați costurile de reparație sau înlocuiți, pe lângă timpul prețios și alte probleme din cauza scurgerilor de apă. 

Deși nu există o soluție unică la provocarea tot mai mare a deficitul de apă, dacă sunt suficienți oameni care să schimbe modul în care interacționează cu apa, poate ajuta la conservarea acestei resurse prețioase. Schimbarea tiparelor vechi ale oamenilor și a  comportamentului este greu de făcut. Însă această sarcină ar fi mult mai simplă dacă în bucătărie precum în baie din casă, spații comerciale și alte clădiri s-ar folosi baterii de care am discutat în rândurile de mai sus, acestea oferind utilizatorilor posibilitatea de a reduce consumul de apă prin urmare fără a face compromisuri și schimbări mari în obiceiurile din fiecare zi. 

„Liderii din industrie trebuie să conducă exemplu și să aibă curajul să dezvolta concepte noi care oferă o experiența de calitate și respect resursele noastre naturale”, spune Patrick Speck un cunoscut ecologist. „Trebuie să ne asigurăm că planeta va fi sănătoasă pentru generațiile viitoare." 

Citește și: Ghid de amenajare: Baie mare vs baie mică

Viitorul dușului durabil 

De aceea apelăm la industria construcțiilor și inovațiilor la care vă îndemnăm să vă alăturați pentru a ajuta la realizarea acestei schimbări. Este imperativ ca împreună să asigurăm oamenii de pretutindeni la acces la o produse sanitare durabile care consumă apă care vor face o diferență reală în viitor.  

Citește și: Amenajarea baii pas cu pas – de la proiect pana la utilizarea baii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si