Mai multe evenimente miraculoase i-a uimit pe locuitorii localității Trevignano Romano (Lazio). O statuie a Fecioarei Maria plânge cu picături de sânge în fiecare zi de trei a lunii, de aproximativ cinci ani. Aceste lacrimi vor fi examinate de o comisie diecezană care va fi înființată special pentru clarificarea acestui fenomen.

Citește și: Preț uriaș pentru o icoană „semnată de Iisus”. Un român a dat lovitura

Monseniorul Marco Salvi, episcopul de Civita Castellana, care păstorește credincioșii din localitatea cu vedere la lacul Bracciano a explicat că această comisie va face o „investigație preliminară” a statuii cumpărate din localitatea Medjugorje (Bosnia Herțegovina) de un cuplu italian și adusă în Trevignano Romano, după cum relatează La Repubblica.

Biserica Catolică nu și-a expus părerea

Pe 3 martie 2023, statuia celebră a Fecioarei Maria a plâns iarăși. Prin vocea Gisellei Cardia, o femeie în vârstă de 53 de ani, fostă antreprenoare devenită acum clarvăzătoare, Fecioara Maria și-a transmis mesajul sutelor de credincioși adunați pe minunatul platou cu vedere la lacul Bracciano, devenit în ultima vreme un fel de sanctuar.

Citește și: "S-au vindecat de boli grave". Moaștele a trei sfinți făcători de minuni aduse la o biserică din București

Femeia a mărturisit că discută cu Fecioara Maria iar sutele de credincioși, care vin cu autobuzul din afara localității, sunt convinși că femeia poate intra în legătură cu divinitatea. „Mi-am părăsit cariera, acum lucrez pentru împărăția cerului”, ar fi spus clarvăzătoarea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Episcopul Marco Salvi a precizat: „Sprijinul meu a fost întotdeauna pentru mătănii, nu pentru aparițiile despre care nimeni nu a vorbit vreodată”. Acesta a ajuns la eparhie în urmă cu o lună, după ce a preluat funcția de la monseniorul Romano Rossi.

Episcopul a declarat: „Sunt aici de o lună. Înființez o comisie eparhială de cercetare prealabilă”. Scopul este de a arunca o lumină completă asupra fenomenului. Biserica Catolică este foarte precaută cu privire la acest fenomen și încă nu s-a pronunțat.

Citește și: Rusaliile 2023. Pe ce dată este sărbătoarea Pogorârii Sfântului Duh?

Comunitatea de acolo preferă să nu facă declarații. „Traficul a devenit sufocant și turiștii fug”, așa cum s-a plâns un localnic. Fenomenul însă atrage atenția și rugăciunile unui număr din ce în ce mai mare de pelerini care, o dată pe lună, se adună în rugăciune.

„Atenția jurnalistică și a presei? În sat nu există nici frământări, nici neplăceri, cu atât mai puțin probleme de orice fel, poate și pentru că statuia se află în afara localității și deci este implicată doar marginal”, a precizat edilul localității, Claudia Maciucchi.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Trevignano Romano nu caută nicio notorietate, este deja o destinație pentru mulți turiști. Sperăm că Biserica și Vaticanul vor lua lucrurile în propriile mâini și vor clarifica”, a continuat primarul care a subliniat că „terenul presupuselor apariții” este foarte restrâns.

Terenul este inclus în Autoritatea Parcului Bracciano și Martignano, un loc definit ca „Zona A a parcului” pentru protecția integrală și agricolă a PRG (planul general de reglementare este un instrument de urbanism privind teritoriul municipal), cu interdicția absolută de a construi și chiar a vehiculelor care nu au legătură cu „agricultura”.

Citește și: Calendar Ortodox 8 martie 2023: Ce sărbătoare este azi? Rugăciune puternică la vreme de boală și neputință


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si