O legendă frumoasă, de care se bucură atât cei mici, dar şi cei mari. Şi tot legenda spune că în ghetuţele copiilor care nu au fost cuminţi, Moş Nicolae va pune o nuieluşă, iar în cele ale copiilor care au fost ascultători, pune dulciuri şi fructe.

Dacă în ceea ce priveşte nuieluşa, nu mai sunt mulţi părinţi de acord cu acest ”cadou”, pentru că ea duce la ideea aplicării unor corecţii fizice, cu dulciurile şi fructele toţi sunt de acord.

Copiii noştri nu şiu ce e bătaia, sau nu ar trebui să ştie, şi atunci acest simbol, nuieluşa, nu înseamnă nimic pentru ei, spun psihologii, care pledează pentru evitarea punerii acestui obiect în ghetuţele de Moş Nicolae. 


Iată şi câteva idei pentru cadouri de Moş Crăciun

Copiii pot primi pe lângă dulciurile preferate şi mici obiecte, o jucărioară, o cărticică sau ceva util la şcoală. Fiind cu doar câteva săptămâni înaintea lui Moş Crăciun, Moş Nicolae trebuie să fie mai mult unul simbolic. De regulă, e bine ca darurile aduse de acesta să încapă în cizmuliţe.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

O idee frumoasă este ca micuţul să primească şi un bileţel, cu un mesaj de la Moş Nicolae. Fiind final de an, acesta poate să-i transmită copilului ce a fost bine, ce a fost mai puţin bine, să-l sfătuiască să fie bun şi darnic. Moş Nicolae poate să-l înveţe să dea un cadou unui copil nevoiaş.

La capitolul cadouri, puteţi alege o pereche de mănuşi haioase, o căciulă cu un ciucure mare, o pereche de şosete cu personajele preferate, plastelină, mici figurine, o cărticică cu poveşti sau romanul preferat pentru cei mari.

De altfel, şi pentru adulţi, câte un accesoriu este bine venit dacă este pus cu drag în ghete. Pe lângă mănuşi, şosete şi papuci, aceştia mai pot găsi în cizme un portofel, o trusă de machiaj, fondul de ten sau pudra preferată pentru femei sau un aparat de ras pentru bărbaţi.

Nu trebuie să uitaţi însă că seara în care vine Moş Nicolae este una sfântă şi promovează modestia, credinţa şi ascultarea faţă de părinţi. Aşa că nu trebuie să scoateţi mulţi bani din portofel, pentru că Moşul bogat, fără limite la cadouri este Moşul Crăciun!

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si