Doar persoanele cu o inteligență peste medie pot observa șorecele ascuns în maxim 15 secunde în imaginea de mai jos, spun psihologii.

Citește și: Test de IQ. Ai o inteligență peste medie dacă găsești cele 3 păsări în coșul de fructe și legume

Iluziile optice sunt modalități atractive pentru testarea indicelui de inteligență (IQ) al unei persoane.

Cercetările arată că, în fața unei iluzii optice, un creier uman normal poate privi lucrurile sau imaginile în mod diferit, formând o percepție diferită din fiecare unghi.

De multe ori, aceste iluzii optice devin parte a testului de psihanaliză, deoarece aruncă lumină asupra modului în care percepi lucrurile și asupra nivelului tău de inteligență.

Mintea pune în acțiune abilitățile de analiză și sinteză, capacitatea de a distinge diferențele și de a găsi asemănările, mai rapid sau lent, în funcție de IQ-ul fiecăruia.   

De data aceasta am venit cu o ilustrare inteligentă a iluziei optice în care trebuie să vezi șoarecele care se ascunde printre iepurii din imagine.

Poți găsi șoarecele din imagine în 15 secunde?

Imaginea de mai sus este un puzzle complicat și a fost concepută atât pentru adulți, cât și pentru copii, ca un joc de inteligență.

În această iluzie optică, puteți vedea un grup de iepuri de diferite culori. Totuși, undeva printre iepuri, se ascunde un șoarece. Puzzle-ul provoacă spectatorii să găsească animalul ascuns.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Poți găsi șoarecele în 15 secunde? Start!

Poți găsi șoarecele în 15 secunde? Start!

Partea mai dificilă a acestei iluzii optice este să reperezi șoarecele ascuns în interiorul grupului de iepuri.

Imaginea a lăsat mii de adulți nedumeriți, spunând că nu au reușit să găsească șoarecele ascuns în interiorul imaginii.

Potrivit experților citați de Jagran Josh, iluzia optică este un mod distractiv de a-ți testa IQ-ul.

Cu toate acestea, specialiștii spun că efectuarea unui test real și complex de IQ singura cale de a afla cum stai pe scara inteligenței.

De ce sunt benefice iluziile optice?

Puzzle-urile, iluziile optice și  jocurile de inteligență  sunt modalități distractive și utile pentru dezvoltarea abilităților cognitive. 

Psihologii spun că există multiple beneficii în cazul în care rezolvați în mod regulat astfel de teste IQ.

Mai multe studii arată chiar că puzzle-urile pot ajuta la prevenirea declinului cognitiv care ne afectează pe toți pe măsură ce îmbătrânim.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Doar cei cu un IQ ridicat găsesc peștele ascuns în această iluzie optică în maxim 10 secunde

Iluziile optice pot îmbunătăți atenția la detalii, memoria și abilitățile de raționare, dovedindu-se, în același timp, o modalitate excelentă de a te deconecta pentru câteva minute de la sarcinile zilnice.

Dacă nu ai găsit șoarecele camuflat cu culoarea iepurilor în grupul de animale cu urechi lungi, poți vedea soluția mai jos.

Iată șoarecele ascuns

Șoarecele poate fi identificat prin picioare, degete și urechi și ține în mână o umbrelă roz.

A fost greu?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si