Iluziile optice reprezintă adevărate teste pentru minte, și desigur, acestea reprezintă o modalitate inedită pentru dezvoltarea abilităților cognitive. Fie că alegem să deslușim singuri aceste teste, sau în compania mai multor persoane, ele sunt modalități perfecte pentru petrecerea timpului liber.

Iluziile optice sunt folosite în studiile de psihologie și neuroștiință pentru a examina multe elemente ale vederii, atenției, memoriei și procesului de luare a deciziilor la nivel uman.

Acestea pot fi folosite pentru a trezi interesul elevilor pentru știință și pentru a da exemple de concepte științifice în clasă.

Cât de repede poți să găsești litera V?

În imagina de mai jos trebuie să găsești litera V printre literele Y. Poți să găsești în doar 15 secunde litera strecurată? Trebuie să te înarmezi cu multă răbdare și să nu te grăbești. Timpul tău începe chiar acum:

Test iluzie optică

Acesta este testul IQ, în care curioșii trebuie să descopere litera V.

[Sursa foto: FreshersLive]

Citește și: Ai o inteligență peste medie dacă descoperi calul ascuns în 11 secunde!

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Cu ajutorul acestui test, mintea ta trebuie să treacă prin nenumărați stimuli vizuali, triind prin haos pentru a identifica litera ascunsă. Este o dovadă vie a complexității fascinante a percepției și cunoașterii umane. De multe ori însă, aceste tipuri de teste ne pot păcăli, însă amintiți-vă că există mult mai mult decât ceea ce se vede cu ochiul liber. Totodată, acest exercițiu este ca un teren de joacă pentru minte, o oportunitate de a depăși limitele și de a debloca noi niveluri de abilități cognitive.

Iată soluția testului IQ

Nu este nimic dacă nu ai reușit să rezolvi testul în timpul alocat. Tot ce trebuie să faci în continuare este să cauți rezolvarea, chiar dacă acest lucru presupune mai mult de 15 secunde.

În cazul în care nu ai găsit rezolvarea, verifică al patrulea rând pentru a găsi litera V, care este plasată în partea stângă a imaginii.

Rezolvare test iluzie optică

Acesta este răspunsul testului IQ.

[Sursa foto: FreshersLive]

Citește și: Cea mai interesantă iluzie optică de Dragobete. În câte secunde găsești inima frântă din imagine?

Ca și indivizii, suntem fascinați de misterele minții noastre. Frumusețea iluziilor optice nu constă doar în capacitatea lor de a dezvălui anumite aspecte ale personalității noastre, ci și în diversitatea interpretărilor pe care le provoacă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si