"Acum trei saptamani sau cat a fost, am fost cu masina mea propietate personalam  mi s-a oprit in drum. Oprindu-se in drum a trecut unul cu o caruta si a dat sa ma traga in curte sa nu o las pe marginea drumului".

Cei care  s-au aflat in zona in acel moment au filmat scena si au pus imaginile pe internet iar conducerea Directiei Sanitar Veterinare a pornit o ancheta.


Nicolae Calescu, director DSV Gorj: Am identificat cetateanul care detinea masina ce reiese din film ca a fost tractate de o cabalina. In situatiile in care caii sunt animalele sunt maltrate, batute si supuse unor munci mai grele decat capcaitatea lor de efort acesti cetateni sunt sanctionati.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Pe internet  au mai aparut asemenea imagini in care unii isi pun caii la diferite probe pentru a demonstra cat de puternici sunt,  fara sa tina cont de consecinte.

Costin Barbat, medic veterinar:
Aceste practice sunt de maltrarare a animalului pentru ca sunt supuse la o astfel sarcini, pot fi traumatisme care pot lasa de-al lungul vietii si pe intreaga viata animalul afectat

In prezent, se incearca identificarea   celor care isi supun caii la astfel de practici pentru a fi sanctionati. Ei risca dosar penal sau amenda de 1200 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si