Ciprian V., un roman din Marea Britanie venit in tara pentrui protestul din 10 august, a postat pe contul sau de socializare imagini teribile cu picioarele sale, la 2 saptamani dupa ce o grenada a Jandarmeriei a explodat langa el. Barbatul sustine ca are arsuri de gradul 3 si 4 la membrele inferioare, provenite de la fosfor, o substanta care apare in compozitia grenadelor lacrimogene folosite de oamenii de ordine din Romania.

Ciprian V. A facut plangere la Parchet si a ramas in tara, aflandu-se in acest moment in spital.

Arsurile cu fosfor reprezinta arsuri chimice, care deshidrateaza puternic tesuturile si declanseaza reactii clinice in cascada. Este obligatorie excizia tesuturilor afectate de arusri, fosforul avand capacitatea de a trece in circulatia sistemica si de a genera dezechilibre electrolitice.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Gazele lacrimogene folosite de Jandarmeria Romana permite utilizarea a trei tipuri de dispozitive: spray-uri paralizante, butelii cu gaz lacrimogen si grenade cu fosfor. Legea Jandarmeriei spune ca acestea trebuie folosite gradual, in functie situatia in care se afla fortele de ordine in conflictul cu cei care tulbura ordinea publica.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si