Close sidebar
Close sidebar

În această țară toți locuitorii „întineresc” cu un an! O lege, intrată în vigoare recent, permite acest lucru

O lege care a intrat în vigoare pe 28 iunie îi face pe oameni să „întinerească miraculos”. Unde se întâmplă? Locuitorii sunt mulțumiți de noua lege!

Estera Maria,

În această țară toți locuitorii „întineresc” cu un an! O lege, intrată în vigoare recent, permite acest lucru

[Sursa foto: Sling/Yonhap]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Autoritățile dintr-o țară spun că metodele tradiționale de numărare a vârstei au creat „costuri sociale și economice inutile”. O soluție în acest sens a fost chiar o nouă lege, privind calculul vârstei.

Noua lege își dorește să conducă metodele tradționale de numărare a vârstei către standardele internaționale.

Citește și: VIDEO- Românii se întrec în crearea unor rețete care mai de care mai ciudate. Ce creații noi apar în bucătăria românească

Țara în care toți locuitorii au „întinerit” cu un an

În Coreea de Sud, locuitorii primesc un an la naștere, fiind numărat timpul pe care oamenii îl petrec în pântecele mamei.

Fiecare persoană este numărată ca fiind îmbătrânită cu un an în fiecare primă zi a lunii ianuarie, în loc de ziua de naștere.

Decizia vine după ce, potrivit autorităților, metodele tradiționale de numărare a vârstei au creat „costuri sociale și economice inutile”.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Așadar, în urma aplicării noii legi, începând cu data de 28 iunie, sud-coreenii au „întinerit” cu un an sau chiar doi.

De exemplu, o persoană născută la 29 iunie 2003 are 19 ani conform sistemului internațional, 20 de ani conform sistemului „vârstei de numărare” și 21 de ani conform sistemului „vârstei coreene”,

notează  adevărul.ro

Sud-coreenii s-au declarat mulțumiți de noua standardizare, în urma unui sondaj realizat de Hankook Research, în ianuarie 2022.

Citește și: Țara în care s-a deschis primul cinematograf unde poți să mergi cu animalul de companie la film

Țara în care s-a deschis primul cinematograf unde poți să mergi cu animalul de companie la film

Dacă nu ai  cu cine să îți lași animalul de companie acasă, îl poți lua cu tine, la cinema. În Thailanda s-a deschis primul cinematograf la care oamenii pot veni însoțiți de animalele lor, scrie   The National. În timpul vizionării filmului patrupezii au spațiul lor special, iar lumina și sunetul sunt ajustate pentru a asigura o experiență plăcută.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Deschiderea a avut loc zilele trecute, în Bangkok. Zeci de cinefili au avut ocazia să urmărească noul film Disney „Mica Sirenă”, alături de patrupezii lor.

Cinematograful este localizat la periferia orasului și se numește „i-Tail Pet Cinema” și face parte din lanțul comercial Mega Cineplex. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI