Omicron va deveni probabil varianta dominantă de coronavirus în Europa în patru săptămâni, depăşind alte variante precum Delta, a declarat un expert de la Universitatea din Basel, relatează dpa.

Citeste si: Primul deces cauzat de Omicron în Europa

Predicția îngrijorătoare a unul virusolog elvețian

"În acest moment, (varianta) Omicron este încă rară în Europa", a declarat Richard Neher, şeful grupului de cercetare Biozentrum de la Universitatea din Basel, într-un interviu publicat pe site-ul instituției.

''Dar dacă evoluţia continuă în acest fel, Omicron va fi predominantă în Europa în aproximativ două până la patru săptămâni'', a mai spus expertul din Basel.

Citeste si: Boris Johnson anunță o accelerare a campaniei de vaccinare: ,,Un tsunami omicron vine''

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Datele oficiale din Danemarca şi Marea Britanie sugerează că numărul infectărilor cu Omicron se dublează la fiecare trei până la patru zile.

Explicație simplă: de ce Omicron se transmite de 3 ori mai rapid decât Delta

Rata de transmisie este de trei ori mai mare decât cea a variantei Delta. Motivul pentru care se întâmplă acest lucru este că atât persoanele vaccinate, cât şi cele nevaccinate sunt infectate.

Citeste si: OMS: Varianta Omicron prezintă un risc global „foarte mare”. Ce se întâmplă cu virusul

Persoanele vaccinate erau mai bine protejate împotriva infectării cu varianta Delta decât cu Omicron.

Primul deces cauzat de Omicron în Europa

Luni a fost înregistrat în Europa primul deces cauzat de noua variantă de coronavirus, Omicron. Transmiterea noii variante de coronavirus pare să prindă viteză și în România.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Premierul britanic Boris Johnson a anunţat, luni, 13 decembrie că un prim pacient infectat cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 a decedat în Regatul Unit, potrivit  Sky News. Până în prezent, pe teritoriul României  au fost confirmate 8 cazuri cu varianta Omicron  de coronavirus. 

Boris Johnson: Trebuie să excludem ideea că Omicron este o variantă mai blândă a virusului   

"Din nefericire Omicron produce spitalizări şi avem confirmarea că cel puţin un pacient a murit din cauza variantei Omicron. Deci cred că  ideea că aceasta este cumva o variantă mai blândă a virusului  este un lucru pe care trebuie să-l excludem şi să recunoaştem ritmul rapid prin care se răspândeşte în rândul populaţiei. Prin urmare, cel mai bun lucru pe care toţi îl putem face este să facem dozele booster", a declarat Boris Johnson în timpul unei vizite la un centru de vaccinare din vestul Londrei.

Citeste si:  Octavian Jurma, semnal de alarmă despre noile restricții de sărbători: ,,Când toată lumea trage obloanele, noi le deschidem"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si