Ea a atenționat că, deși se pare că ne aflăm pe un platou de 1.000- 1.500 de cazuri pe zi, tendința este de creștere. Aceasta a arătat că numărul de cazuri a crescut de la 84 la suta de mii de locuitori, la 89 la suta de mii de locuitori.

„Este o creștere, dar nu exponențială”, a declarat Doina Azoicăi, pentru Digi 24. adăugând că situația trebuie ținută sub control.

O explicație pentru creșterea accentuată ar fi pentru că „scade comportamentul prevetiv al populației”, a mai spus ea, adăugând că suntem într-o fază de „transmitere comunitară susținută” a coronavirusului, care ar putea duce la apariția unor focare.

Aceasta a dat exemplus stațiunilor de la munte și de la mare, unde frecvent sunt mulți oameni, dar nu se respectă măsurile impuse de purtare a măștii și distanțare socială.

În ce ordine apar simptomele de coronavirus

În privința unoi ordini a instalării simptomelor care declanșează boala, Doina Azoicăi a spu că „este foarte variabilă succesiunea simptomelor, însă e cert că populația trebuie să fie atentă la faptul că o febră care apare pe fondul unor manifestări respiratorii trebuie considerată o manifestare a unei posibile infecții”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Deși febra rămâne cel mai des întâlnit simptom, persoanele suspecte de coronavirus pot avea dureri de cap, astenie și durere în gât.

România a trecut de pragul de 3.000 de decese

România depășește azi pragul de 3.000

de decese cauzate de COVID-19 și stabilește un nou record negativ în pandemia care a aruncat în aer întreaga planetă. În ultimele 24 de ore au fost raportate 733 de noi cazuri de infectări și 38 de decese. Cea mai îngrijorătoare situație: ne apropiem de 500 de pacienți la Terapie Intensivă.

România depășește luni, 17 august un nou prag sumbru în evoluția COVID-19 -  pragul de 3000 de decese  de la începutul pandemiei. 

Până luni,  3.029 persoane  diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Numărul deceselor din ultimele 24 de ore:  38 de români au murit  din cauza noului coronavirus.

Citeste si:   Scrisoarea lui Tavy Puștiu pentru soția sa îți va frânge inima. Ce moștenire i-a lăsat

În intervalul 16.08.2020 (10:00) – 17.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 38 de decese (21 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Prahova, Suceava, Timiș, Tulcea, Ilfov și Municipiul București.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria 50-59 ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 12 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 9 decese la categoria de peste 80 de ani.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si