Close sidebar
Close sidebar

În Franța, cetățenilor le este administrată doar o doză de vaccin anti-COVID-19

Autoritățile franceze le-au recomandat, vineri, persoanelor care au fost infectate cu COVID-19 și s-au vindecat să primească o singură doză de vaccin anti-COVID, în cazul serurilor care necesită și o doză de rapel.

Alina Raducu,

În Franța, cetățenilor le este administrată doar o doză de vaccin anti-COVID-19

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Astfel, Franța a devenit primul stat din lume care face o asemenea propunere în contextul pandemiei de Coronavirus, relatează RFI.

La ce interval de timp este administrată a doua doză de vaccin în restul țărilor din Europa?

Totodată, cele trei vaccinuri contra covid-19 aprobate pentru utilizare în Uniunea Europeană sunt administrate în două doze, la interval de trei sau patru săptămâni distanță. Acest lucru se datorează faptul că studiile clinice efectuate au arătat că imunitatea împotriva bolii a fost mai mare după ce persoanele au primit și cea de-a doua doză a vaccinului amti-covid.

Însă, luând în considerare aceste lucruri, autoritățile sanitare franceze susțin că persoanele care au fost deja infectate cu noul coronavirus dezvoltă automat un răspuns imun similar celui oferit de o a doua doză de vaccin și recomandă ca în cazul lor să se folosească o singură doză, deoarece este suficientă.

În Franța, cetățenilor le este administrată doar o doză de vaccin anti-COVID-19

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: Câte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19 în ultimele 24 de ore?

Ce le este recomandat persoanelor care vor să se vaccinaze anti-covid, în Franța?

Totodată, autoritățile de sănătate publică din Franța recomandă o perioadă de trei până la șase luni între momentul vindecării de Covid-19 și administrarea unei doze de vaccin.

Până acum, peste 2,1 milioane de francezi au primit prima doză a serului anti-Covid, în timp ce aproximativ 535.800 au primit și cea de-a doua doză.

De la începutul pandemiei cel puțin 3,4 milioane de persoane au fost confirmate pozitiv cu Coronavirus în Franța, deși numărul lor ar fi fostt mult mai mare, având în vedere lipsa relativă de teste accesibile în timpul primului val al pandemiei.

Citeste si: Valeriu Gheorghiţă: Din 1 martie, echipe mobile ar putea vaccina anti-COVID cadrele didactice

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI