Toata lumea a inceput sa taie animalele pentru ca legea permite taierea porcilor in localitatile in care nu au fost descoperite focare de boala. Dupa ce autoritatile au decis sa confiste si sa ucida peste 400.000 de porci, oamenii se tem acum ca si ei vor pati la fel.

Desi li se promit bani, taranii sunt sceptici si considera ca nu vor primi sumele de la Guvern, asa ca mai bine taie animalele.

"Daca imi iau porcul din ograda, eu ce mananc toata iarna? Zice ca imi dau bani, dar mi-e teama ca raman si fara porc si fara bani daca astept sa vina molima", a declarat un gospodar pentru cei de la Adevarul.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Se taie in masa, cate 60-70 de animale pe zi. In ultima perioada s-au sacrificat peste 10.000 de porci. "Peste to miroase a sorici si jumari. Oamenii fac pomana animalelor. E ca la Craciun", spune primarul unei localitati.

Taierea porcilor a dus si la o criza a congelatoarelor. In judetul Galati, vanzatorii spun ca au dat in ultimele zile foarte multe aparate de acest tip si chiar cu unele facute de un anumit producator au fost terminate din stoc.

"Am vandut mai multe ca vara trecuta. Cele mai accesibile ca pret le-am terminat imediat", a marturisit vanzatorii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si