Close sidebar
Close sidebar

In lege gratuit, in realitate pe bani! Trebuie sa scoti bani frumosi daca vrei sa adopti un caine dintr-un adapost public

Dacă vreţi să salvaţi de la eutanasiere un biet căţel dintr-un adăpostul public, legea este de partea dumneavoastră! Adopţia este gratuită! Scrie şi-n lege! La Alexandria, în Teleorman, însă, legile se aplică după bunul plac al Consiliului Local. Nimeni nu îşi poate lua acasă prietenul necuvântător până nu scoate banii. Iată cum funcţioneaza lucrurile la adăpostul din oraş! ##VIDEO4349##

,


DISTRIBUIE
acest articol

Avem o lege care spune clar ca in adaposturile publice revendicarea si adoptia sunt gratuite. Dar la ecarisajul din Alexandria daca nu ai bani nu poti sa iei acasa niciun animal: "Trebuie sa platim, da! 150 lei pentru un mascul si 210 lei pentru o femel a”.

Sa le luam pe rand. Doamna vrea sa adopte o catelusa de la serviciul de ecarisaj, dar nu inainte de indeplinirea unor proceduri obligatorii.

"Incredintarea cainilor spre adoptie se face numai dupa ce acestia au fost consultati de catre medicul veterinar de libera practica, deparazitati, vaccinati antirabic, sterilizati si identificati prin microcipare...(..)". Numai ca totul e contra-cost.

Cheltuielile necesare aducerii la indeplinire a procedurilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se suporta din bugetul local si/sau din alte surse.

Asta spune legea.

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Consiliul local si-a facut propriile reguli printr-o hotarare care, dupa cum sustine chiar managerul orasului, este perfect legala.

"Adoptia, intr-adevar ce a spus domnul doctor este gratuita. Dar intre adoptie si ceea ce ati facut dumneavoastra adica a adopta un caine presupune niste cheltuieli", spune medicul.

Prin orice mijloace, orice serviciu ar trebui sa promoveze cat mai mult un adapost atunci implicit si adoptia ar trebui sa fie o manopera gratuita cu toate actiunile premergatoare..

Intre timp, s-a descoperit ca biata catelusa, este gestanta. Medicul veterinar care ar fi trebuit sa o sterilizeze, a refuzat.

In cele din urma, femeii i-a fost incredintata catelusa fara a fi sterilizata si vaccinata, asa cum prevede legea.

Tocmai am iesit de la adapostul de caini fara stapan din Alexandria si mi-au dat spre adoptie o catelusa gestanta nesterilizata, nevaccinata deci neconform legii.

Are inca si crotaliu

Va reamintim! Totul se petrece in acelasi adapost in care cu cateva luni in urma am descoperit animale omorate cu substante interzise si deosebit de periculoase. De atunci adapostul functioneaza fara nicio opreliste chiar daca nu indeplineste toate conditiile legale.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI