Close sidebar
Close sidebar

Cercetătorii au anunțat că cel mai adânc și misterios strat al planetei este o minge solidă de fier. Cât de des vor avea loc cutremure

Cel mai adânc și misterios strat al planetei este o minge solidă de fier. Cutremurele au scos la iveală existența sferei metalice. Specialiștii și-au expus părerea.

Georgiana Balaban,

Ce au descoperit oamenii de știință despre interiorul planetei Pământ.

[Sursa foto: Presa străină]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Oamenii de știință au cercetat de-a lungul timpului ce se află în interiorul planetei Pământ. Conform ultimelor cercetări, planeta noastră are o minge de fier bine definită în interiorul miezului său metalic, scrie CNN.

Citește și: Recensământul furnicilor de pe Terra

Potrivit descoperirilor făcute de către cercetători, sub scoarță, manta și nucleul exterior topit se găsește un nucleu interior în stare solidă. Un al cincilea strat, „cel mai interior nucleu intern”, se ascunde în mijlocul nucleului intern, potrivit unui nou studiu publicat marți în revista Nature Communications.

Această descoperire monumentală arată că Terra ar avea cinci straturi majore, în loc de patru, și oferă noi detalii pe care oamenii de știință le-ar putea folosi pentru a desluși unele dintre cele mai mari mistere despre planeta noastră și despre felul în care s-a format.

Citește și: Cum arată, de fapt, Perseidele. Vor fi cele mai vizibile în 11-13 august 2022

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Prima dată, geologii au lansat teoria potrivit căreia nucleul Pământului ar putea avea încă un strat imperceptibil acum 20 de ani. Noile date au fost obținute prin măsurarea undelor seismice produse de cutremure în timp ce străbat miezul planetei.

Undele seismice reprezintă vibrații ce traversează suprafața Pământului și straturile interioare în urma producerii de cutremure, erupții vulcanice sau prin alte metode.

Undele seismice- mingi de ping-pong în interiorul planetei

Ultimul studiu lansat recent arată unde de la 200 de seisme cu magnitudini peste 6 pe scara Richter, care au ricoşat ca nişte mingi de ping-pong în interiorul planetei, scrie Agerpres.

Citește și: Furtuna solară care va lovi Pământul. Ce au transmis experții

„În această cercetare, pentru prima dată, raportăm observații ale undelor seismice provenite de la cutremure puternice care circulă înainte și înapoi de pe o parte a planetei pe cealaltă până la cinci ori, ca un ricoșeu”, a

transmis seismologul Thanh-Son Pham, coautor al studiului și cercetător de la Universitatea Națională Australiană din Canberra.

Oamenii de știință au declarat că mingea de fier are probabil un diametru de aproximativ 1.300 de kilometri, potrivit El Pais. Prezența unui nucleu diferit de ceea ce știam până acum le-ar putea oferi oamenilor de știință o mai bună înțelegere a câmpului magnetic al Pământului și a modului în care a evoluat și în care va continua să evolueze. Cercetătorii s-ar putea folosi de noile informații pentru a rezolva și misterul dispariției câmpului magnetic al planetei Marte.

Citește și: NASA a lansat cu succes cea mai puternică rachetă spre Lună. Care este misiunea Artemis

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI