Un singur părinte poate scoate din buzunar chiar și 500 de euro pentru a-și face mutație. Școlile cu cele mai bune rezultate sau cu dotări de top sunt cele mai căutate.

În fiecare an este bătaie pe locuri

An de an, la școala 195 din sectorul 3 e bătaie pe locuri. Oamenii vin chiar și din afara Bucureștiului pentru a-și înscrie copiii aici.

Citeste si: Când încep înscrierile la grădiniță în 2022? Sfaturi utile pentru părinţi. Metoda prin care obţii locul dorit

"Noi suntem la al doilea copil, suntem de vreo zece ani aici în școală și de fiecare dată am făcut viză de flotant", ne-a povestit unul dinte părinți.

Citeste si: VIDEO- Grădinițele de lux, ca în străinătate, sunt acum și în România. Taxele pot ajunge și la 10.000 de euro pe an

Și unde există cerere, apare imediat și oferta. Pe internet se găsesc multe anunțuri în care se oferă vize de flotant contra-cost.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

500 de euro pentru o viză de flotant

Una dintre persoanele care a pus un astfel de anunț spune că prețul este de 500 de euro pentru o viză. Plata se face cash, în momentul în care cele două persoane se înâlnesc.

Deși pare ciudat, totul este legal, atâta vreme cât metodologia nu permite ca școala să prioritizeze familiile cu domiciliu stabil.

Citeste si: Factori ce pot contribui la acomodarea copilului la grădiniță

La nivel de unitate se pot stabili criterii specifice, însă și acestea trebuie să țină cont de metodologie și să nu fie discriminatorii.

Așa că, pentru a face față cererii, în toate școlile de prestigiu se găsesc metode pentru a asigura locuri: se aprobă mai multe clase, mai aglomerate, și uneori chiar cu ore scurte.

Citeste si: Masca de protecție rămâne obligatorie în școli?! Răspunsul oficial lansat de Sorin Cîmpeanu pentru elevi și profesori

Singura instituție capabilă să țină sub control fenomenul ar fi Ministerul Afacerilor Interne, care de altfel a redactat un proiect de lege la inceputul lunii februarie.

Regula prevedea astfel: maximum 10 persoane pot avea viză la o singură adresă de domiciliu. Proiectul a ajuns la Parlament, dar a fost întors pentru modificări.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si