"În România 500-600 de copii dispar în fiecare an fără nicio explicație". Noi declarații controversate făcute de Călin Georgescu în primul interviu acordat presei străine după "șocul" din alegerile prezidențiale
Călin Georgescu, candidatul independent care a produs un adevărat cutremur pe scena politică din România, a oferit primul interviu unei publicații străine după primul tur al alegerilor prezidențiale. Jurnaliștii britanici de la "The Times" i-au permis să răspundă acuzațiilor privind opiniile sale controversate.
Author: Sorin Negru sâmbătă 30 noiembrie 2024 , 22:00
Călin Georgescu a încercat să liniștească o parte dintre temerile publicului european cu privire la presupusele sale intenții de a scoate România din UE sau NATO, dar a continuat să facă o serie de declarații controversate.
Întrebat de reputatul cotidian The Times în legătură cu această opinie, candidatul independent nu s-a dezis de ea, ci a oferit un răspuns criptic, potrivit Romania TV.
" În România 500-600 de copii dispar în fiecare an fără nicio explicație. Acest lucru se întâmplă peste tot. Toată lumea știe despre asta la nivel înalt – trebuie doar să cauți ”, a spus Călin Georgescu.
Referitor la organizația pentru care a lucrat mulți ani, Georgescu spune: „ ONU a fost clădită în 1945 în scopul păcii și de atunci am avut peste 200 de conflicte.
Asta înseamnă că ONU nu a avut succes ”.
Ce spune Călin Georgescu despre ajutorul dat Ucrainei împotriva Rusiei
Discuția dintre Călin Georgescu și jurnaliști a avut loc într-un context improvizat, la casa unui prieten de-ai săi de lângă București, unde Călin Georgescu și-a stabilit temporar sediul de campanie,
" Dăm energia țării noastre altora ” a spus el, referindu-se la pana de curent ce a survenit chiar în timpul interviului, declarație descrisă de The Times ca fiind spusă „ pe jumătate în glumă ”.
Considerat un sceptic al NATO și un admirator al președintelui rus Vladimir Putin, Călin Georgescu a fost întrebat despre poziția sa privind sprijinul României pentru Ucraina. Răspunsul său a fost unul tranșant: „ Nu este treaba noastră. Sunt interesat de români ”.
Această declarație a stârnit îngrijorări, mai ales în contextul amplorii proiectului de extindere a bazei aeriene Mihail Kogălniceanu, care este situată la mai puțin de 100 km de granița cu Ucraina.
Călin Georgescu a încercat să atenueze temerile legate de o posibilă retragere a României din instituțiile euro-atlantice: „ România este bine în NATO și UE. Vom negocia și vrem ca totul să fie în avantajul poporului meu ”.
În final, Călin Georgescu a fost întrebat de credința sa, conform căreia aselenizările au fost falsificate, moment la care Călin Georgescu a spus" Trebuie să plec, mulțumesc ”,
arată sursa citată.