Close sidebar
Close sidebar

Inca o problema majora in Romania! Ministrul Daea vrea sa "arda culturile" pentru neutralizarea pestei porcine!

Dupa ce au ucis porcii, oficialii din minister vor sa starpeasca si culturile agricole in zonele unde au fost depistate focare de pesta porcina africana. Petre Daea a trimis in teritoriu un ordin prin care fermierii sunt obligati sa izoleze terenurile prin benzi arate si sa neutralizeze plantele.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Intrebat ce inseamna "neutralizare", directorul Directiei Agricole Bihor, Nicolae Hodisan, spune ca nu ar fi vorba despre ardere, decat in cazuri extreme. "Sunt si alte metode de neutralizare, pana la ardere. Arderea cred ca e o ultima masura care s-ar putea lua, dar nu in cazul culturilor agricole, deoarece e interzisa arderea plantelor pe camp.  Noi vom indica arderea doar in cazuri foarte grave. Sper sa nu se ajunga acolo", a declarat Hodisan pentru Stirile Kanal D.

Halucinant e ca tot el spune ca fermierii ar putea fi obligati sa puna soda caustica pe culturi. "Soda caustica este un foarte bun neutralizator in astfel de cazuri", sustine seful Directiei Agricole Bihor.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Printre masurile de urgenta, oficialii din minister au hotarat sa fie ucisi toti mistretii din zonele afectate. In plus, au omorat preventiv si porcii sanatosi din gospodarii, spre disperarea oamenilor. Fermierii sustin ca masurile sunt haotice, menite mai mult sa puna pe butuci industria.

Pana acum, in Romania au fost depistate focare in 9 judete si au fost sacrificati 78 de mii de porci. Riscurile ca altii sa aiba acelasi sfarsit sunt mari, iar exporturile sunt in pericol.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI