O insula din Indonezia a fost devastata in urma a doua cutremure puternice care au avut loc recent, iar zona a fost lovita din nou de un cutremur, cu magnitudinea de 6,2 grade. Cladirile care stateau sa cada in urma primelor doua cutremure s-au prabusit in timpul celui de-al treilea, chiar in timpul in care salvatorii si autoritatile cautau victimele printre ruine. Insula este in criza, dupa ce au fost gasite 347 de persoane decedate, iar cutremurul produs recent a adus si mai multa suferinta celor care si-au pierdut familiile.

Peste 13.000 de case s-au prabusit sau au fost avariate dupa cutremurele din weekendul trecut, iar astazi situatia s-a agravat si mai tare.

Oamenii au fugit inspaimantati cand au simtit ca pamantul se cutremura din nou, de frica sa nu cada pe ei cladirile subrezite. "Oamenii sunt traumatizati. Unele cladiri au fost avariate si mai tare in urma cutremurului de astazi.", au declarat oficialii. Autoritatile au anuntat ca epicentrul cutremurului a fost pe uscat si nu exista riscul unui tsunami, insa a fost atat de puternic incat s-a resimtit si in Bali.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

"Este al treilea cutremur intr-o saptamana. Este infricosator.", a spus un turist englez care se afla in vacanta cand a fost surprins de dezatrele care au lovit insula.

Autoritatile continua sa caute victime ale cutremurelor de duminica insa se asteapta ca numarul victimelor sa fi crescut dupa cutremurul de joi. Mai mult de 20.000 de oameni au fost evacuati si zona este intr-o criza acuta de apa de baut, mancare, medicamente si adaposturi.

Sute de copii si batrani se adapostesc printre ruine sau sub cerul liber, impreuna cu alte mii de oameni care au pierdut tot ce aveau si care acum nu au unde sa se duca. Autoritatile din Indonezia au o misiune extrem de grea si trebuie sa gaseasca ajutor pentru zecile de mii de oameni, sa evacueze miile de turisti aflati in insula si sa caute printre ruine trupurile neinsufletite. Este necesar sa fie eliberate drumurile care au fost blocate cu ruinele cladirilor cazute in urma cutremurelor ca sa se poata ajunge cu ajutoare la oameni. Spitalele sunt supraaglomerate cu raniti, iar multi dintre pacienti au fost ingrijiti in parcari sau in apropierea centrelor medicale.

Sute de oameni au fugit pe dealuri sau in munti, dupa ce au simtit cutremurul de joi, inspaimantati ca ar putea urma un tsunami.

sursa: mirror.co.uk

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si