Close sidebar
Close sidebar

Incalzirea in pardoseala vs calorifere - eficienta, confort, design

Andreea Ciobanu,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Atunci cand te muti intr-o casa veche si doresti sa te ocupi de procesul de renovare, alegerea sistemului de incalzire a locuintei pare cea mai dificila sarcina. De aceea, trebuie sa iei in calcul mai multe optiuni, pana gasesti solutia perfecta de incalzire a locuintei. Incalzirea cu calorifere este metoda cea mai comuna, prezenta in mai toate apartamentele, insa nici incalzirea prin pardoseala nu este imposibil de implementat, mai ales ca un astfel de proiect isi amortizeaza investitia initiala in scurt timp. In acest articol, iti vom prezenta principalale diferente dintre aceste doua solutii de incalzire, astfel incat sa iei decizia potrivita pentru a-ti incalzi casa.

Incalzirea in pardoseala vs calorifere: Distributia caldurii

Pentru a intelege mai bine cum functioneaza aceste sisteme de incalzire, trebuie sa ai in vedere distributia caldurii. Astfel, pentru a incalzi un spatiu cu ajutorul caloriferului, acesta trebuie sa consume multa energie, emanand caldura prin convectie. Mai simplu spus, aerul cald se ridica si, odata racit, coboara din nou, pentru a fi incalzit prin covectie. In acest fel, sunt create goluri de aer rece, combinate cu aer cald, care duc la temperaturi mai ridicate in jurul caloriferului, in timp ce in restul incaperii aerul va fi mai

rece. In comparatie cu incalzirea prin calorifere, incalzirea prin pardoseala va distribui caldura in mod radiant, pe toata suprafata podelei, fiind un sistem de incalzire mai eficient din punctul de vedere al distributiei de caldura. In acest fel, te vei bucura de temperaturi optime, indiferent de locul in care te afli in casa, iar caldura se va pastra mai mult timp in locuinta.

Incalzirea in pardoseala vs calorifere: Confortul oferit

Un alt criteriu de care trebuie sa tii cont in alegerea celui mai potrivit sistem de incalzire pentru casa este confortul pe care ti-l ofera. Daca un calorifer are nevoie de timp pentru a incalzi tot spatiul unei camere, cu ajutorul incalzirii prin pardoseala, te vei bucura de o temperatura optima, intrucat incalzirea se realizeaza uniform si rapid. Totodata, incalzirea prin pardoseala faciliteaza mentinerea umiditatii unei camere, fiind un sistem de incalzire benefic pentru cei care sufera de alergii, intrucat caldura nu este emisa prin conducte, unde se dezvolta numeroase bacterii.

In schimb, caloriferele usuca aerul si au tendinta de a supraincalzi zonele in care sunt instalate, favorizand o circulatie permanenta a aerului. Astfel, acest sistem de incalzire nu este recomandat pentru persoanele care sufera de alergii sau astm.

Incalzirea in pardoseala vs calorifere: Riscul supraincalzirii

Din fericire, incalzirea prin pardoseala nu produce supraincalzire, reusind sa isi amortizeze investitia in timp. Acest sistem are capacitatea de a incalzi in mod uniform incaperea, astfel incat sa te simti comod in propria locuinta. Pentru ca nu produce supraincalzire, metoda incalzirii prin pardoseala va elimina orice pierdere de caldura, in timp ce facturile tale nu vor avea costuri insemnate. Pentru a incalzi o incapere cu ajutorul caloriferului, nu poti evita riscul supraincalzirii, ceea ce duce la un consum de bani si resurse. Pentru a putea incalzi un spatiu, caloriferul trebuie sa functioneze la temperaturi mari, pentru mult timp, iar zona caloriferului se poate incinge usor.

Incalzirea in pardoseala vs calorifere: Estetica unui spatiu

Exista diferente intre cele doua tipuri de sisteme de incalzire si din punct de vedere estetic. In timp ce prezenta unui calorifer iti poate limita optiunile de amenajare a mobilierului sau a spatiilor de depozitare, incalzirea prin pardoseala este recomandata de catre toti specialistii in design interior. Avand in vedere lipsa caloriferelor, incalzirea prin pardoseala iti ofera mai mult spatiu si nu iti limiteaza optiunile de decor, oferindu-ti mai multa libertate in amenajare. Totodata, vei putea sa creezi iluzia de spatiu mai mare, aspect de luat in calcul atunci cand beneficiezi de o locuinta de dimensiuni reduse.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Luand in calcul aceste aspecte, incalzirea prin pardoseala aduce numeroase avantaje utilizatorilor, atat din punctul de vedere al eficientei, cat si pentru confort si design. Poti consulta un ghid pentru incalzirea in pardoseala, pentru a afla detalii despre cum functioneaza si cum poate fi montat in locuinta ta, pentru a te bucura de temperaturi optime.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI