Close sidebar
Close sidebar

Încăperile secrete din Aeroportul Henri Conadă. Mii de oameni călătoresc, dar extrem de puțin știu că există așa ceva

Nu mulți știu, dar pe Aeroportul Henri Coandă există o capelă ortodoxă, dar și o sală de spectacole. Salonul muzical „Madrigal 60” a fost inaugurat în anul 2023.

Stefania Pavel,

Imagini cu încăperile secrete din Aeroportul Otopeni.

[Sursa foto: Colaj Facebook & Instagram]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Aeroportul „Henri Coandă” (Otopeni) din București este un loc tranzitat de milioane de turiști. Nu foarte mulți au auzit însă că aici există încă din anul 2003 capela ortodoxă „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, ocrotitorul aviației române și al celor care călătoresc prin aer.

Cine slujește în capela de pe aeroport?

Din anul 2015, preot slujitor la această capelă este părintele Costel Dinu, care a mărturisit despre capelă că este un colțișor retras în care oamenii reușesc să vină chiar și pentru prima oară să se confeseze.

„Până în luna septembrie 2015, am slujit ca diacon în Parohia Otopenii de Jos. Din câte cunosc eu, în țară mai există o capelă asemănătoare în aeroportul din Cluj-Napoca.

În lume, din informațiile mele, funcționează capele pe aeroporturi, în care se fac doar rugăciuni multiconfesionale. Conform Asociaţiei Internaţionale a Capelanilor Aviaţiei Civile, în prezent ar exista aproximativ 150 de capele de aeroport în întreaga lume, dintre care cel puţin 40 în SUA. Având în vedere că aeroportul este un spațiu internaţional, în acest loc se întâlnesc toate religiile pământului. Cei care cunosc capela noastră ortodoxă sunt fascinați de ea.
Mulți o numesc o «oază de liniște»”
, a declarat preotul pentru Ziarul Lumina.

Așa arată capela din Aeroportul Otopeni.

[Sursa foto: Colaj Facebook& Instagram]

Citește și: O angajată a unui restaurant din Cluj a fost surprinsă de clienți în timp ce mânca cu mâna, direct din preparate

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Așadar, acest spațiu poate fi deopotrivă folosit atât de pasagerii care doresc să spună o rugăciune, dar și de piloţi, asistenţi de zbor sau angajați, care poate vor să vorbească cu un preot.

Cum arată sala de spectacole din Aeroportul Otopeni?

Pasagerii de pe Aeroportul Otopeni se pot destinde și la sala de spectacole, inaugurată în vara anului 2023. Spațiul se află în zona de legătură dintre terminalele Plecări şi Sosiri și este decorat în maniera unei săli de spectacole în miniatură, în stil baroc. Ministrul Culturii, Raluca Turcan a spus despre sala de spectacole că este un proiect inovativ, iar cultura ar trebui să ajungă la cât mai mulţi oameni în diferitele ei forme de manifestare artistică.

Imagini cu sala de spectacole de pe Aeroportul Otopeni.

[Sursa foto: Instagram]

Citește și: Un bărbat a rămas blocat sub pământ, în Dâmbovița. Echipajele continuă operațiunea de salvare

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Pe ecranul din Salonul Madrigal vor rula diverse piese din repertoriul actual al corului, care are peste 4200 de lucrări.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI