Close sidebar
Close sidebar

Incendii de pădure în jurul Centralei Nucleare de la Cernobîl nu au condus la o creştere a nivelului radiaţiei

Focuri de pădure care au izbucnit şi s-au extins la sfârşitul săptămânii trecute în zona Centralei Nucleare de la Cernobîl nu au condus la nicio creştere periculoasă a radioactivităţii, au dat asigurări marţi autorităţile ucrainenen, relatează Reuters.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

Nivelul radioactivităţii relevat la Kiev şi în zona de excludere instituită în jurul centralei în urma accidentului nuclear din 1986 ”nu au depăşit normele autorizate”, a anunţat organismul însărcinat cu supravegherea zonei.

Citeste si: Un studiu cutremură România: „Coronavirus exista de mai mult timp, de luni de zile, poate chiar ani”

Pompieri luptau în continuare cu flăcările- care au cuprins 35 de hectare de teren-, însă situaţia este ”perfect controlată” dau asigurări serviciile de urgenţă.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Citeste si: Bănescu (BOR): Slujbele de Florii și Înviere, săvârșite în biserici, fără credincioși. La miezul nopții aprindem lumânarea din casă

Incendiul a izbucnit vineri seara, în vestul zonei de excludere, şi s-a extins la păduri vecine, dintre care unele se află în partea în care nivelul radioactivităţii rămâne important.

Citeste si: Bucureşti: 20 dosare penale pentru fals şi uz de fals sub semnătură privată, după ce mai multe persoane au fost depistate circulând pe stradă cu adeverinţe false de la angajatori

Dezastrul s-a produs în interiorul zonei interzise de 2600 de kilometri pătrați, care a fost instituită după accidentul nuclear din 1986, care a provocat un nor radioactiv uriaș care a acoperit cea mai mare parte a Europei.

Zona este în foarte mare măsură nepopulată, dar aici mai locuiesc 200 de persoane, care au refuzat să o părăsească în ciuda ordinelor.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI