Incendiul Carr, asa cum l-au numit pompierii, arde necontrolat in nordul Californiei de o saptamana si a ajuns la periferia unui oras cu 90 de mii de locuitori. „Am locuit toata viata in aceasta comunitate si niciodata nu am vazut un foc atat de distructiv in aceasta zona. Am fost cu pompierii pe teren sa vad distrugerile. Pot sa spun ca pompierii au facut o munca extraordinara in lupta cu incendiul”, spune Leonard Moty, oficial local.

3.500 de pompieri si o escadrila de 17 elicoptere specializate in stingerea incendiilor intervin la fata locului. Presedintele Donald Trump a declarat stare de urgenta in zona, astfel incat sa poata fi folosite resurse federale in lupta cu flacarile.

„Oamenii aceia au lucrat ture de peste 48 de ore. Doar adrenalina ii mai tinea in picioare. Au facut tot ce au putut sa salveze cladiri. Nu exista nicio indoiala. Mai este mult de lucru. Abia a inceput sezonul incendiilor”, declara unul dintre pompierii care a intervenit in incendiu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In zonele de unde oamenii au fost evacuati au inceput sa apara hotii, care vizeaza casele parasite in graba de localnici.

" Am intensificat patrulele in toate cartierele. Pe oricine vedem in acele cartiere si nu are un motiv legitim sa fie acolo, va fi arestat pentru furt sau pentru altceva”, afirma un politist loal.

sursa: digi24.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si