Flacarile au curprins mai multe case din apropierea capitalei tarii.

Cel putin 24 de oameni au ars de vii in case sau in masini in momentul in care au incercat sa fuga din calea flacarilor.

Alte peste 150 de persoane sunt in stare grave in spitale.

Guvernul grec a instituit stare de urgenta si a solicitat ajutorul celorlalte tari din Uniunea Europeana.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Primul incendiu a izbucnit intr-o padure, aflata la zeci de kilometri de Atena. Flacarile au fost rapid imprastiate de vantul care a atins si 100 de kilometri pe ora.

Un alt incendiu a izbucnit la nord-est de Atena, in zona unei statiuni turistice. Zeci de locuinte au fost mistuite de flacari. Mai multi turisti, unii doar in costume de baie, s-au refugiat pe plaja, de unde au fost preluati de nave ale marinei militare.

Grecia a activat mecanismul european de protectie civila, iar Ciprul si Spania i-au oferit deja ajutor. Premierul s-a declarat surprins de aparitia simultana a mai multor focare de incendiu, iar ministrul de Interne a sugerat ca unele ar putea fi declansate deliberat. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si