Europa se confruntă cu un val de căldură istoric. Regatul Unit, obișnuit în mod normal cu climă mai blândă, a înregistrat pentru prima dată temperaturi de peste 40C. De asemenea, căldura extremă a favorizat incendiile de vegetație în Spania și Franța. 

Mii de oameni au murit deja din cauza valului extrem de căldură, în timp ce alții și-au pierdut viața din cauza flăcărilor care le-au cuprins casele.

Incendii în toată Europa

Incendii mortale au măturat continentul. Valurile de căldură au devenit mai frecvente și mai intense și durează mai mult din cauza schimbărilor climatice induse de om.

Aeroportul din Luton, care deservește Londra, a trebuit să oprească temporar zborurile pentru că asfaltul de pe pistă s-a topit din cauza căldurii.

Citeste si: Val de incendii lângă Londra din cauza căldurii extreme

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

De asemenea, un incendiu major în Wennington, estul Londrei, a incendiat opt case.

Citeste si: Pădurile României, distruse de incendiile de vegetație. Au ars de șapte ori mai multe păduri decât în 2021

În Franța, incendiile au cuprins peste 20.300 de hectare (49.400 de acri) din regiunea viticolă Gironde. Aproape 37.000 de oameni au trebuit să fie evacuați din casele lor. 

Incendiile amenință Atena

În Grecia, focul amenință zonele de la periferia Atenei. Se apropie rapid de casele din nordul capitalei, așa că autoritățile i-au sfătuit pe oamenii de acolo să plece. 

Citeste si: Două persoane au murit în Portugalia, iar o alta este rănită în Spania, în urma incendiilor

Au fost evacuate cel puțin patru zone și un spital.

Agenția pentru situații de urgență a Uniunii Europene a avertizat că această vară va fi deosebit de dificilă, din cauza incendiilor de vegetație.

Citeste si: Temperaturi record înregistrate în Franța. Opt mii de persoane au fost evacuate din cauza incendiilor

Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si