Incendii Grecia 30 august 2023.  Noul modul de pompieri români dislocat în Grecia, format din 50 de salvatori, acţionează, miercuri, pentru localizarea şi stingerea unui incendiu de pădure care se manifestă în zona localităţii Aisymi.

Incendii Grecia 30 august 2023.  "Modulul naţional specializat de stins incendii de pădure, care a fost dislocat ieri, 29 august, pentru a-i înlocui pe colegii aflaţi pe teritoriul elen, a ajuns în cursul acestei dimineţi în Grecia şi a fost solicitat, deja, la prima intervenţie", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU)

 

În cursul zilei de marți, 29 august, noul contingent format din 56 de pompieri a plecat în Grecia pentru schimbarea efectivelor care, în ultimele nouă zile, au sprijinit autoritățile elene prin misiuni de stingere a incendiilor de pădure și vegetație din Nord-Estul Greciei, în zona orașului Alexandroupolis.

Incendii Grecia 2023. Sute de pompieri au continuat să lupte marți, 29 august, împotriva unui incendiu masiv de vegetație în regiunea de nord-est a Evros pentru a unsprezecea zi consecutiv.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Harta noilor incendii din Grecia. A crescut numărul victimelor, distrugeri fără precedent lângă Atena. "Grecia trece prin cel mai dificil an"

Incendii Grecia 2023. Incendiul a ucis deja 21 de persoane în ultimele 10 zile, devenind cel mai mortal incendiu din Europa de până acum în această vară.

Potrivit Departamentului de Pompieri de la Atena, operațiunile se concentrează în zonele din apropierea satelor Lefkimmi, Leptokarya și Tris Vryses, unde sunt focarele cele mai mari.

În Muntele Rodopi, există izbucniri de flăcări în zonele Kassitera și Kirki, informează presa elenă.

În total, în zonă operează 475 de pompieri cu 100 de vehicule, 16 echipe pe jos, în timp ce șase bombardiere de apă și patru elicoptere le asistă eforturile. 

Serviciul european Copernicus a publicat noi imagini din satelit cu zonele afectate de incendii: în total 80.800 ha.

Serviciul Copernicus pentru Schimbări Climatice, susținut de Uniunea Europeană, a transmis că incendiul din Evros a ars peste 80.000 de hectare de teren, făcându-l unul dintre cele mai mari de pe pământ european din ultimii ani.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În sudul Greciei, forțele de pompieri se luptau cu mici focare pe partea de sud-vest a Muntelui Parnitha, lângă Atena, cu 260 de pompieri, 13 echipe mobile și un elicopter pregătit pentru intervenție.

Serviciul Meteo al Observatorului Național din Atena a dezvăluit săptămâna trecută că 12 incendii majore au ars peste 60.000 de hectare în șapte ani, revendicând o treime (33%) din pădurile din Attica.

Potrivit Ekathimerini.com, pompierii se luptă să stingă incendiile în regiunea Beotia, o regiune la nord de Attica, în special în zonele Stiri și Kyriaki.

vv

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si