Close sidebar
Close sidebar

Un mort şi mai mulţi răniţi în sud-estul Franţei, într-un incendiu ce a cuprins un bloc de 13 etaje

O persoană a murit, iar altă persoană a fost grav rănită în incendiul unui apartament, la Nisa, în sud-estul Franţei. Fumul s-a răspândit în întregul bloc de locuinţe sociale şi a antrenat evacuarea a 180 de persoane, anunţă pompierii.

Georgiana Balaban,

Incendiu uriaș în Franța.

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cele două victime sunt doi frați, care locuiau într-un apartament, la etajul al treilea, unde a izbucnit incendiul vineri seara, a declarat sâmbătă viceprimarul Anthony Borré, președintele Côte d'Azur Habitat, biroul HLM de care aparține imobilul.

Fratele mort a fost găsit de către pompieri la etajul cinci al imobilului, după ce a încercat să fugă de flăcări.

Martorii au declarat sâmbătă, la fața locului, că cei doi bărbați aveau 60 şi 70 de ani.

Citește și: Tragedie fără margini în Italia! Două familii de români au rămas pe drumuri după ce un individ le-a incendiat casele

Alți trei locuitori ai blocului se aflau sâmbătă în stare de urgenţă relativă, intoxicaţi cu fum, potrivit pompierilor din Alpes-Maritimes.

De la ce a pornit incendiul

Originea incendiului nu a fost stabilită imediat de către anchetatori şi pompieri.

Potrivit lui Borré, o plângere a fost depusă vineri, în ziua dramei, de către un agent Côte d'Azur Habitat, după ce a fost amenințat de către fratele decedat.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Bărbatul decedat, care suferea de sindromul Diogene, acumula tot felul de lucruri şi gunoaie în apartament, declară AFP Borré.

Imobilul afectat, un bloc cu 13 etaje şi cu aproximativ 130 de locuințe, se află pe bulevardul Comte de Falicon, în nordul Nisei.

Citește și: Incendiu într-un bloc din Craiova: douăzeci de persoane au fost evacuate

Flăcările au rămas limitate în apartamentul în care a izbucnit incendiul, însă fumul s-a răspândit puternic în imobil, potrivit salvatorilor, care au intervenit vineri noaptea, la ora locală 22.30 (23.30, ora României).

În total 80 de pompieri au luat parte la operațiune, pentru a evacua aproximativ 200 de locuitori.

Marea majoritate a locuitorilor a fost scoasă din bloc pe geam, din cauză că fumul a umplut casa scărilor.

Citește și: Un incendiu puternic a izbucnit la Palatul Regal de pe Calea Victoriei

Jumătate dintre evacuați s-au putut întoarce în locuințe către ora locală 4.00 (5.00, ora României), însă aproximativ 90 de persoane urmează să fie mutate cu locuința până la renovarea apartamentelor în care locuiau.

Citește și: Incendiu în Cluj, la Spitalul Clinic de Urgență pentru copii! Planul Roșu, activat de urgență

Ei şi-au recuperat documentele, haine şi obiecte esențiale, însoțiți de pompieri, după care au fost trimiși în locuințe temporare.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI