UPDATE. Bilanțul morților a crescut la 13 victime, anunță presa spaniolă. Incendiul a izbucnit sâmbătă noaptea în popularul club de noate Teatre, situat în zona Atalayas a orașului Murcia.

UPDATE. Incendiul s-a extins la alte două cluburi alăturate. Trei zile de doliu în Murcia

Cel puțin 13 persoane au murit în incendiul izbucnit în această dimineață în trei cluburi de noapte din Murcia, deși nu este exclus să fie mai multe morți, potrivit El Pais.

Serviciile de urgență spaniole continuă să caute alte posibile victime ale incidentului, care s-a petrecut în jurul orei șase dimineața într-unul dintre cluburi și s-a extins la alte localuri de dans adiacente din zona comercială și de agrement cunoscută sub numele de Las Atalayas.

Primarul orașului, José Ballesta, și președintele regional, Fernando López Miras, au decretat trei zile de doliu oficial după eveniment.

Incendiu Murcia, Spania. Alertele de incendiu au fost date în jurul orei locale 06:00 și forțele de intervenți au sosit în număr mare la fața locului.

Citește și: "Nu mai putem trăi". Mirele și mireasa de la "nunta din iad", unde au pierit 100 de oameni în incendiu, au luat o decizie radicală

După cum se poate vedea în imagini, sunt străzi înguste, cu acces limitat în Las Atalayas, la periferia orașului Murcia, la fel ca și în cazul tragediei Colectiv din centrul Bucureștiului, din urmă cu 8 ani.

Incendiu devastator în clubul de noapte din Murcia

Serviciile de urgență caută încă persoane dispărute și care se aflau în incinta clubului de noapte la momentul izbucnirii incendiului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Numărul deceselor în clubul de noapte Atalayas a crescut la șapte”, a scris primarul Murciei Jose Ballesta pe rețeaua X, fosta Twitter.

„Suntem devastați”, a spus el la postul de televiziune spaniol 24h, adăugând că salvatorii încă caută mai multe persoane date dispărute.

Incendiu devastator în clubul de noapte Teatre din Murcia

Incendiu devastator în clubul de noapte Teatre din Murcia

[Sursa foto: Twitter]

Serviciile de urgență au anunțat că pompierii au reușit în cele din urmă să pătrundă în incinta clubului abia în jurul orei 08:00 dimineața și au descoperit patru cadavre, apoi alte două trupuri fără viață patruzeci de minute mai târziu.

Patru tineri sunt tratați în spital pentru inhalarea de fum, transmite BBC.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Nu este clar ce anume a provocat incendiul, care a izbucnit în timp ce clubul era încă deschis. Primăria Murcia a declarat că „regretă profund” accidentul și a transmis condoleanțe celor afectați.

Incendiu devastator într-un club din Murcia, Spania

Incendiu devastator într-un club din Murcia, Spania

Știre în curs de actualizare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si